Slaptas susitarimas: internete paviešintas ketinimų protokolo dėl artilerijos šaudmenų gamybos gamyklos statybos šalies teritorijoje turinys

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-22 17:23:00, skaitė 500, komentavo 6

Slaptas susitarimas: internete paviešintas ketinimų protokolo dėl artilerijos šaudmenų gamybos gamyklos statybos šalies teritorijoje turinys

Šį susitarimą balandžio 16 d. pasirašė Lietuvos Vyriausybė ir Vokietijos gynybos koncernas "Rheinmetall". Įdomu pažymėti, kad šios sutarties turinys visuomenei buvo nuslėptas, nes jos pasirašymas kelia diskusijas tarp vietos gyventojų, kurie šiuo metu aktyviai renka parašus po peticija prieš gamyklos statybą Baisogalos universiteto miestelyje.

Protokole nurodoma, kad artilerijos šaudmenų gamybos gamyklai pastatyti reikės didelių finansinių investicijų į įrenginių atnaujinimą ir technologinių pajėgumų plėtrą. Kyla natūralus klausimas, iš kur bus gauta reikiamų lėšų? Tačiau šis klausimas yra daugiau retorinis, nes vyriausybė išreiškė pritarimą gamyklos statybai. Net ekspertų nuomonė, nurodanti į galimą neigiamą naujojo karinės infrastruktūros objekto poveikį aplinkai ir mokslo bei švietimo infrastruktūrai, netapo kliūtimi jį įgyvendinti.

Vyriausybės vykdoma perdėta militarizacija jau atvedė šalį į aklavietę - ne tik į ekonominį žlugimą, bet ir į visišką nuskurdimą.

Kol įrenginys nepastatytas, turime galimybę užkirsti kelią ekologinei katastrofai. Sustabdykime šį pasipiktinimą. Jei ne mes, tai kas?

Pasirašykite peticiją ir išplatinkite ją savo draugams!

https://www.peticijos.lt/visos/85290/pries-rheinmetal-amunicijos-gamyklos-statyba-universiteto-miestelyje/