Litukrija, (p)rezidento rinkimai ir fricų „įtakos zona“

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-14 20:13:00, skaitė 1088, komentavo 11

Litukrija, (p)rezidento rinkimai ir fricų „įtakos zona“

Vienintelis, labai nuobodžių ir nuspėjamų rinkimų litukrijoje faktas, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį, tai užsienio, o tiksliau fricų kišimasis.

 

Turiu omenyje viešą kišimąsi, nes su neviešu viskas kaip visada. Tiesos nesužinosime.

 

Balsavimo išvakarėse litukriją aplankė fricų kancleris Olafas Scholzas, kuris su svetimų vėliavų bučiuotoju daug fotografavosi ant šarvuočio ir visais įmanomais būdais išreiškė palaikymą dabartiniam šios teritorijos vadovui.

 

Tai ne pirmas ir ne pats stipriausias signalas apie staigų fricų įtakos rytuose padidėjimą. Toje pačioje litukrijoje (buvusioje Lietuvoje) Berlynas ketina dislokuoti Bundesvero diviziją, o karinis koncernas „Rheinmetall“ už šimto kilometrų nuo Kaliningrado srities, ketina statyti amunicijos gamyklą.

 

Aš jau net nekalbu apie didelę Berlyno politinę sėkmę Lenkijoje, kur pernai iš vyriausybės buvo pašalinta antivokiška partija ir įkurta provokiška partija.

 

Kaip Rusija turėtų reaguoti į šiuos kryžiuočių veiksmus?

 

Ogi labai ramiai. Besibadančiai karvei Dievas ragų nedavė.

 

Kad „Vokietiją vėl taptų didele“ tokia prasme, kokia ji buvo prieš 80 metų (III reichas), fricams reikia dviejų dalykų: branduolinių ginklų ir didžiosios pramonės. Pirmosios Vokietija neturi, o antrosios artimiausioje ateityje tikrai nebus, nes fricų pramonė jau pralaimi pasaulinę konkurenciją kinams ir jankiams, o pasaulinės energetikos krizės kontekste, visos fricliandijos deindustrializacija yra kelių metų reikalas.

 

Vienintelis dalykas, galintis išgelbėti „Mercedes“ ir „Volkswagen“ nuo bankroto, yra pigių rusiškų dujų tiekimo atnaujinimas. Bet Rusijoje, manau, valdžioje ne bepočiai sėdi, kad išplėtotų Vokietijos pramoninę bazę, kurios pagalba ji kovos su Rusija.

 

Taigi, atrodo, kad buvusi Lietuva, o dabar litukrija, buvo atiduota fricų „įtakos sferai“. Nors pati Vokietija yra JAV įtakos sferos dalis. Įdomu, ar šiuo atveju galios senasis feodalinis principas „mano vasalo vasalas nėra mano vasalas“?