LVŽS apie konservatorių nusižengimą: tai blogiau nei B. Markausko atvejis

Autorius: minfo.lt informacija Šaltinis: https://minfo.lt/lietuva/strai... 2018-08-11 14:12:45, skaitė 534, komentavo 0

LVŽS apie konservatorių nusižengimą: tai blogiau nei B. Markausko atvejis

Kai pasklido gandai apie galimą konservatorių Gintarės ir Audriaus  Skaisčių šeimai priklausančių žemės valdų praplėtimą valstybine žeme (neturint tam leidimo!) LVŽS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) priminė buvusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko istoriją ir nutarė reikalauti situacijos tyrimo. 

Portalas delfi.lt trečiadienį pranešė, kad Kultūros paveldo departamento direktoriaus pavaduotojo ir Seimo narės šeima, valdanti žemės sklypą Vilniaus rajone, Mažųjų Lygainių kaime, šalia jo savo reikmėms yra užėmusi ir gabalėlį valstybinės žemės – čia yra daržas, stūkso aviliai, auginami vaismedžiai. Valstybinėje žemėje atlikti darbai, kuriems reikalingi leidimai, tačiau A. Skaistys negalėjo patvirtinti, kad jie yra, nes darbus kuravo jo tėvas.

Seimo narys Mindaugas Puidokas minfo.lt portalą informavo, jog raštu kreipėsi į Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentą,  Nacionalinę žemės tarnybą, Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją bei Kultūros paveldo departamentą, kuriame dirba A. Skaistys. Jei pasitvirtintų įtarimai, Kultūros paveldo departamento prašoma įvertinti, ar direktoriaus pavaduotojas gali ir toliau eiti užimamas pareigas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas LRT pasakė, kad dėl partiečių elgesio ketina pradėti vidinį tyrimą, kai bus gautos atsakingų valstybinių institucijų, kurioms pavesta tirti A. Skaisčio veiklą, išvados.

LVŽS konservatoriams priminė buvusio ministro Broniaus Markausko istoriją. Tuomet į įvairias institucijas reikalaudami išsamaus tyrimo kreipėsi konservatoriai. Buvęs žemės ūkio ministras teigė, jog yra gavęs žodinius sklypų, kuriais naudojosi, savinimų sutikimus. 

Seimo narė Agnė Širinskienė portalui alfa.lt pakomentavo susidariusią situaciją: „Pono Markausko atveju mes turėjome situaciją, kada žmonės tarėsi, ir tai nebuvo paneigta, tarpusavyje. Jie darė žodinę sutartį, po to kilo diskusija, ar taip galėjo būti susitarta, ar ne, o dabar mes turime atvejį, ponią Skaistę ir jos sutuoktinį, kada yra paimama, iš esmės užgrobiama valstybinė žemė. Manau, jie tikrai neturėjo galimybės tartis su valstybe, tiesiog ta žemė buvo užimta savavališkai. Manau, kad konservatoriai, kurie labai principingai žiūrėjo į pono Markausko situaciją, nors ten kaip ir buvo savininko žodinis pritarimas, šiuo atveju lygiai taip pat principingai pažiūrės.“ 

 

A. Širinskienė pridūrė, jog tikisi išgirsti ir konservatorių partijos vadovo komentarą.

Portalas alfa.lt pažymi, kad nepavyko susisiekti su G. Landsbergiu ir sužinoti, ką jis mano apie partiečių veiklą.