Britanijoje už žmogžudystę iki gyvos galvos įkalinti lietuviai, išniekinę savo auką

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-08-13 17:47:40, skaitė 713, komentavo 0

Britanijoje už žmogžudystę iki gyvos galvos įkalinti lietuviai, išniekinę savo auką

Didžiojoje Britanijoje už latvio nužudymą nuteista penkių vyrų gauja. Žudikai latvį surišo, ant jo šlapinosi, o tada pozavo nuotraukoms. Keturi šios gaujos nariai yra Lietuvos piliečiai.
Dėl 44 metų Alberts Volkausks mirties Linkolnšyro grafystės Bostono mieste trys vyrai buvo nuteisti už nužudymą, o du – už netyčinę žmogžudystę, rašo metro.co.uk. 30 metų Mindaugas Černeckas, 37 metų Donatas Dektiariovas ir 39 metų Andrius Barauskas pripažinti kaltais dėl nužudymo ir įkalinti iki gyvos galvos. Prašytis į laisvę jie galės tik po 20 metų.
30 metų Pavelas Gruntas–Meyeris pripažintas kaltu dėl netyčinio nužudymo ir nubaustas 14 metų nelaisvės, o 20 metų Tautvydas Vainolavičius dėl netyčinio nužudymo už grotų turės praleisti 12 metų. Notingamo Karūnos teismas išgirdo, kaip A. Volkausks buvo atviliotas į savo mirties vietą, kur buvo surištas, jam buvo užkimšta burna. A. Volkausks mirė praėjusių metų rugsėjo 24 d., praėjus dienai po šiurpaus užpuolimo viename Bostono name, kur policijos pareigūnai rado jį sunkiai sužalotą. Vyras buvo išgabentas į ligoninę, bet neišgyveno. Karališkasis advokatas Davidas Herbertas teismui sakė: „Alberts Volkausks buvo atviliotas vienu adresu, kur buvo stipriai sumuštas. Jis buvo surištas, jam buvo užkimšta burna, ant jo buvo šlapinamasi. Vienas iš kaltinamųjų kalbėjo, kaip jie atsikratys jo lavonu. Vienas iš užpuolikų pozavo nuotraukai, uždėjęs koją ant sulaužytos aukos krūtinės, tarsi auka būtų jo trofėjus. Tuo metu kitas fotografavo jį savo išmaniuoju telefonu“. Linkolnšyro policija pranešime spaudai teigė: „Prieš jį buvo surengtas užpuolimas, kurio metu kaltininkai vadovavosi bandos mentalitetu. Per 24 valandas nuo šių kančių jis mirė“. Vyriausiasis tyrėjas ir detektyvas Karlas Whiffenas sakė: „Tai buvo neįtikėtinai sudėtingas ir daug iššūkių sukėlęs tyrimas. Tyrimo komanda dirbo be atokvėpio, kad ši byla pasiektų teismą. Po išsamaus tyrimo mes sugebėjome pateikti stiprius įrodymus ir patraukti juos atsakomybėn už savo veiksmus. Šio teismo metu paaiškėjo, kad šie vyrai yra pavojingi ir pademonstravo tokį žiaurumą, kuris, laimei, pasitaiko labai retai. Prisiekusieji pripažino, kad visi penki vyrai prisidėjo prie Alberts Volkausks nužudymo, ir aš džiaugiuosi, kad teisingumas buvo įgyvendintas“.