„Litvakas su litvaku visada turi ką aptarti“ - ir ką gi aptarinėjo legalus Rusijos milijardierius Romanas su Lietuvos žydų vadove Faina?

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2018-08-13 19:01:07, skaitė 1399, komentavo 2

„Litvakas su litvaku visada turi ką aptarti“ - ir ką gi aptarinėjo legalus Rusijos milijardierius Romanas su Lietuvos žydų vadove Faina?

Kur politikų protestai, pikti spaudos straipsniai, politinių gėjų piketai, eurotrolių jaunimo akcijos? Putino piniginės nešiotojas 8 dienas visais galais maigo Europos G-tašką - o mūsų valdiški kovotojai su Kremliaus įtaka bei propaganda nei cypt?

Įdomūs dalykai dedasi Vilniuje. Sakyčiau, gana iškalbingi.

Tuo metu, kai valdiškais pinigais kurstoma antirusiška-antiputiniška kampanija pasiekė savo apogėjų, kuomet portalai kasdien mirga nuo savaitgalio kurortų barzdukų ir kitų įvairaus plauko apsišaukusių gynybos bei propagandos ekspertų raginimų kuo skubiau uždrausti Rusijos TV laidas, Kirkorovo bei Timati koncertus, kuomet provincijos merai spaudoje kalami prie kryžiaus dėl mokinukų siuntimo į rusiško imperializmo ugdymo stovyklas Rytuose - mes netikėtai post factum sužinome, kad mūsų sostinėje lankėsi ir net aštuonias dienas su draugų, giminių bei tautiečių govėda teikėsi pramogauti ir su reikiamais žmonėmis tvarkyti reikaliukus tikrų tikriausias Kremliaus baseinų ryklys - garsusis Rusijos oligarchas, Čiukotkos gubernatorius, Čelsio FK savininkas bei menamas Putino chebros obščako laikytojas - Romanas Abramovičius.

Ir nei šuo neamtelėjo. Jau nekalbant apie mūsų budriuosius antiputiniškus žurnalistus, reguliariai gaunančius USB laikmenas iš "draugų" spectarnybuose bei Kirkorovų ir Timačių koncertų draudimais besirūpinančius politikus iš Nacionalinio saugumo komiteto.

Nebuvo matyti Didžiojoje gatvėje prie Pacų viešbučio jokių Ukrainos šalininkų protestų dėl Krymo ar Donbaso, gėjų lygos ir tolerantiško jaunimo piketų vardan Putino skriaudžiamų homoseksualistų išgelbėjimo, pavojingosios Astravo atominės elektrinės statybų heiterių bado akcijų bei narsiųjų feminisčių apsinuoginimo vardan Pussy Riot laisvės!

O ir kaip galėjo būti, jeigu niekas apie tokio skandalingo ir kontroversiško Putino komandos nario apsilankymą nesiteikė informuoti visuomenės?

Apie iš Jungtinės Karalystės už artimus santykius su Putinu ir jo komanda išpirdolinto "investuotojo į futbolo pramonę" ir Rusijos oligarcho įslaptintą buvimą Vilniuje, kuriame pastarasis tvarkė savo neaiškius reikalus bei paslapčiomis susitikinėjo su įtakingais Lietuvoje veikėjais, spauda pranešė ... post factum. Kai ponas R.Abramovičius jau teikėsi išvykti, atšventęs, pailsėjęs ir užmezgęs reikalingus kontaktus ateičiai.

Toks jausmas, kad spaudos ir mūsų elito buvo primygtinai paprašyta neviešinti to vizito, idant nekiltų bereikalingas pono Abramovičiaus reikalų tvarkymui šurmulys. Keisčiausia yra tai, kad į tokius Putino draugelio pageidavimus buvo nuolankiai atsižvelgta.

Informacijos nutekėjimo ir komandos "Balsas!" valdiškiems kovotojams su Kremliaus įtaka bei propaganda duota nebuvo, todėl ponas Romanas ilsėjosi, šventė bei reikaliukus su etninių organizacijų lyderiais tvarkėsi ramiai, niekieno netrukdomas bei nevaržomas.

Krito į akis dar vienas dalykas: pabrėžtinai pagarbūs spaudos apibūdinimai, minint tą Rusijos Prezidento piniginės valdytoją. "Turtingiausias pasaulio žmogus", "milijardierius", "paslaptingasis oligarchas", "litvakas", "futbolo klubo savininkas" - ir kažkaip kukliai numuilinama į teksto galą arba išvis nepaminima, jog tai yra šviežiai iš UK išpirdolintas itin svarbus Putino parankinis pinigų tvarkymo užsienyje reikaluose, ko gero, karštligiškai ieškantis naujos galimybės užsikabinti bei įsitvirtinti Europos Sąjungoje.

Na, o apie tai, su kuo Lietuvoje mezga ryšius ir tvarko reikalus Kremliaus pinigine vadinamas oligarchas, spauda informavo kukliai:

"..Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė (LŽB) savo tinklapyje skelbia, kad litvakas Romanas Abramovičius, žymus verslininkas, Londono Chelsea futbolo klubo savininkas susitiko su LŽB pirmininke Faina Kukliansky, kuri naujienų portalui „Delfi“ pakomentavo:

„Labai malonu buvo pabendrauti su ponu Abramovičiumi. Jis lankydamasis Vilniuje labai domėjosi žydų bendruomenės gyvenimu, aplankė Vilniaus choralinę sinagogą. Ponas Abramovičius didžiuojasi savo litvakiškomis šaknimis, o mums visada malonu sulaukti Vilniuje besilankančių litvakų.”

"...Ketvirtadienį Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky 15min sakė trumpai susitikusi su R.Abramovičiumi, tačiau apie ką jiedu kalbėjosi, ji pasakoti nenorėjo. „Aš su juo praleidau labai nedaug laiko, todėl pasakyti neturiu ką“, – nukirto ji. [...]. „Litvakas su litvaku visada turi ką aptarti“, – pokalbį baigė ji."

Ką gi, išvados iš tokio sėkmingai įslaptinto Rusijos oligarcho ir Putino parankinio vizito prašosi pačios. Ir jos nėra nei itin malonios, nei smagios.

Pirma, neapleidžia jausmas, jog mūsų spauda yra nesunkiai valdoma. Nedavė šeimininkai komandos amsėti - ir nuolanki tyla. Nutilo tyrėjai, užsičiaupė kovotojai su propaganda. Tegul nors visi Rusijos gubernatoriai su FSB ir GRU generolų palyda inkognito po Vilnių savaitę blaškosi ir Europos G-taškus maigo - visuomenė apie tai sužinos nebent post factum. Ir tai, jeigu ponai maloningai leis apie tai pranešti.

Antra, panašu, kad mūsų aršiesiems politikams parako užtenka nebent kovoms su Kirkorovo, Timoti ir grupe Liube lygio Putino šalininkų įtaka. Rimtesniems Putino draugams mesti iššūkį ir siekti jų neįleidimo bei ryšių Lietuvoje tyrimo kinkos gali būti per silpnos. Nesmagu tai suvokti.

Trečia, nemalonu minėti, tačiau Kremliaus ir jo Agitpropo įtaka Lietuvą pasiekia per t.v. "žydišką kanalą". Bandymai įtakoti Lietuvos viešąją erdvę bei elitą per rusiškas bei lenkiškas organizacijas nesunkiai nukenksminami bei kanalizuojami, o štai kuomet visokios vanagaitės bei abramovičiai Kremliaus naudai ima veikti po šešiakampės žvaigždės vėliavos skraiste - mūsiškius nacionalinio saugumo sargus bei žiniasklaidos šulus tarsi stuporas ištinka.

Nuo tokio tipo judofobijos broliams lietuviams - ir ypač elito atstovams - laikas būtų pasveikti. Kitaip nepajusime, kaip tokie abramovičiaus tipo "Kremliaus litvakai" pataps čia "strateginiais investuotojais" į žiniasklaidą bei kertines ūkio šakas bei pakeis savimi MG Baltic chebrą.

O LŽB vadovams bei jos vienijamiems bendrapiliečiams derėtu pasiųsti aiškų signalą - jūsų Tėvynė yra Lietuva. Ne Rusija, ne Čiukotka ir ne Izraelis. Nepamirškite apie tai ir rūpinkitės mūsų visų bendrais interesais.

---
UPD. Komentatoriai užvedė ant teisingos minties - ar tik nebus ponas Romanas čia atvykęs tvarkytis ... Lietuvos pilietybės gavimo reikalų?

Rusijos pasą jis turi, dabar dar gavo Izraelio, bet dauguma jo reikalų yra Europoje. Iš UK jį išpirdolino, atimdami laikinojo gyventojo statusą.

O juk mūsų paslaugusis Seimas prieš kelis metus įteisino galimybę litvakams gauti lietuvišką pasą be jokių apribojimų dėl turimų pilietybių skaičiaus. Tuo pasinaudojo jau tūkstančiai žydų kilmės žmonių visame pasaulyje. Kiek pamenu, ponios F.Kukliansky advokatų kontora specializuojasi būtent tame.

Kodėl ta maloniai suteikta galimybe negalėtu pasinaudoti ir Kremliaus oligarchas? Paprašys trečio, lietuviško paso - ir kas drįs jam neduoti?

Šaltiniai ir nuorodos:
https://www.vz.lt/…/milijardierius-abramovicius-lankesi-vil…
https://www.delfi.lt/…/vilniuje-slapta-lankesi-vienas-turti…
https://www.alfa.lt/…/vilniuje-apsilankes-rusu-milijardieri…
https://www.15min.lt/…/romano-abramoviciaus-naudojamas-lekt…