Advokatas Gintaras Černiauskas: „Aš neturėjau pasirinkimo. Aš, kaip žmogus, nebeturėjau pasirinkimo“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/advoka... 2018-08-14 12:59:27, skaitė 722, komentavo 0

Advokatas Gintaras Černiauskas: „Aš neturėjau pasirinkimo. Aš, kaip žmogus, nebeturėjau pasirinkimo“

Advokatas Gintaras Černiauskas.

Prieš keletą mėnesių valstybės vardu 2012 m. gegužės 17 d. ankstyvų rytą paimtos Deimantės Kedytės senelis Vytautas Kedys kreipėsi į atsakingas tarnybas, politikus ir institucijas su prašymu leisti pasimatyti, kad ir nuotoliniu būdu, su savo anūke.

Ilgai svarstę, visos iki vienos tarnybos, politikai ir institucijų vadovai – Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, Prezidentūra, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, vaiko teisių gynėja, buvusi žalioji valstietė ir liberalė, socialdemokratė Dovilė Šakalienė pagaliau pateikė vienodo turinio atsakymus – vaiko motina nesutinka duoti leidimo tokiam pasimatymui.

V. Kedžiui buvo pasiūlyta, jei toks atsakymas netenkina, kreiptis į teismą.

Tuo metu pedofilijos ir žudymo istorijos metraščiu vadinamas leidinys „Lietuvos rytas“ publikavo interviu pavadinimu „Buvęs L. Stankūnaitės advokatas prakalbo, kaip dabar gyvena 14-metė Kedžių anūkė“, kuriame garsus advokatas Gintaras Černiauskas išsamiai papasakojo, kokiu būdu buvo įvykdytas teismo sprendimas nenaudojant prievartos prieš D. Kedytę, ją perduoti motinai.

„Buvusiam L.Stankūnaitės advokatui Gintarui Černiauskui iki šiol nuostabą kelia tai, kaip tuo metu buvo laikomasi teismo sprendimo iš Neringos Venckienės atimti dukrą ir perduoti motinai“, - rašoma publikacijoje.

Pasak G. Černiausko „kai buvo sprendžiamas klausimas, kaip mergaitę būtų galima paimti, vienas prezidentės perspėjimas, kad negali būti naudojama jokia prievarta vaiko atžvilgiu, užkirto galimybę pareigūnams modeliuoti, kaip būtų galima kažkuriam iš pareigūnų paimti vaiką“.

„Tam tikri pareiškimai, kas prie mergaitės gali liestis, kaip gali liestis, kėlė juoką“, - prisipažino teisininkas.

Pasakojimo metu advokatas patvirtino vaizdo įrašuose aiškiai matomus vaizdus, kad prievartą prieš mergaitę (neturėdama tam teisės – ekspertai.eu past.) naudojo ne tik jos mama, bet ir jis pats.

„Aišku, mama, kad ir nėra labai fiziškai stipri, tačiau adrenalino ir įtampos buvo tiek daug, kad ji tą mergaitę kai pakėlė, maniau, kad išmes vien nuo pakėlimo. Aš pripuoliau padėti, kad neiškristų tas vaikas, nes reikėjo eiti ir per išdaužto lango šukes, lipti per lango rėmą, nes galėjo užkliūti. Tuo momentu niekas negalėjo būti šalia. Aš neturėjau pasirinkimo. Aš, kaip žmogus, nebeturėjau pasirinkimo: arba aš turiu žiūrėti, kad mergaitė neiškristų ar nesusižalotų, arba irgi stovėti pasyviai ir prisidėti prie minios, kuri sako, kad nieko negali padėti“, - prisipažino G. Černiauskas.

Visą ilgą advokato pasakojimą žiūrėkite čia:


 

Ekspertai.eu primena, kad Laisvės premijos laureatė, disidentė Nijolė Sadūnaitė ypač sujudino dumblinus Lietuvos politinius vandenys, kai šių metų sausio 13 d. Seime, Laisvės premijos įteikimo metu pareikalavo pateikti neginčijamus įrodymus, kad 2012 m. gegužės 17 d. valstybės vardu prievarta pagrobta ir nežinia kur pradanginta Deimantė Kedytė yra gyva ir sveika, o jei mirusi ar nužudyta – nurodyti kapo vietą.

Kaip žinoma, prezidentė D. Grybauskaitė iš karto, dar Seimo salėje pašnibždėjo disidentei į ausį, kad niekada nežinojo ir nežinanti kur yra pagrobtas vaikas, premjeras Saulius Skvernelis viešai pasakė, kad N. Sadūnaitė sakydama laureatės kalbą viską melavo, tačiau vienaip ar kitaip – nei kapo vietos nei apie vaikos sveikatos būklę valdžia iki šios dienos N. Sadūnaitei bei visai visuomenei nieko neatsakė. O nuo reikalavimo jau praėjo daugiau negu septyni mėnesiai.

P. S.