"WhatsApp" programėlė suteiks specialiosioms tarnyboms prieigą prie vartotojų žinučių

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-08-14 13:14:44, skaitė 528, komentavo 0

Specialiosios tarnybos galės lengvai pasiekti visų naudotojų korespondenciją

VILNIUS, rugpjūčio 13 — Sputnik.  "WhatsApp" pranešimų programėlėje nebebus taikomas ištisinis vartotojų korespondencijos šifravimas, rašo portalas Akket.

Taigi, specialiosios tarnybos galės lengvai pasiekti visų naudotojų korespondenciją. Šiam žingsniu programėlės kūrėjai  priversti pasirįžti "Facebook" prašymu, kuris iš tikrųjų yra "WhatsApp" savininkas.
Pasak "Facebook" steigėjo Marko Zuckerbergo, tokie veiksmai buvo atlikti JAV valdžios institucijų prašymu. Todėl nuo 2019 metų pasirodys programėlės su sumažintu šifravimu versija, leidžianti žvalgybos pareigūnams lengvai gauti informaciją apie savo vartotojus ir taip užkirsti kelią teroristų ir žmonių su psichine negalia veiksmams.

Jis taip pat sakė, kad "WhatsApp" programėlėje netrukus pasirodys reklama, kad bendrovė galėtų gauti pelno iš populiarios žinučių siuntimo ir pokalbių programėlės.

Programėlė "WhatsApp"

"WhatsApp" – nemokamų tekstinių pranešimų ir pokalbių programėlė, skirta išmaniesiems telefonams. Veikia visuose "iPhone", "Android", "BlackBerry", "Windows" ir kituose telefonuose.

Sukurta kaip alternatyva trumposioms SMS žinutėms, palaiko įvairios medijos siuntimą ir gavimą: teksto, nuotraukų, vaizdo įrašų, dokumentų, taip pat ir balso skambučių. Balso ir vaizdo skambučiai naudoja telefono interneto ryšį vietoj įprasto mobiliojo ryšio. Šiuo metu žinutės ir skambučiai yra apsaugoti ištisiniu šifravimu. Vos tik ją instaliavus programėlė peržiūri telefone esančius kontaktų telefonų numerius ir parodo, kurie jų naudojasi "WhatsApp".