Kaip ištaisyti padėti kalėjimuose

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-08-25 11:57:42, skaitė 383, komentavo 3

Kaip ištaisyti padėti kalėjimuose

Vienintelis kelias ir viena vienintelė galimybė sutvarkyti tvarką kalėjimuose  kalinių laikymo sąlygas  ir prižiūrėtojų darbo salygas yra:

1 - Pastatyti naujus modernius šiuolaikiškus kalėjimus pagal JAV pavyzdį. JAV sėdi daugiausia kalinių Pasaulyje. Patirties yra daug. Ir į juos sodinti pirmą kart gavusius "sroką". Tada gave pirmą "chodkę" kaliniai neturės iš ko perimti blogų tradicijų. Nes jie bus naujame kalėjime pirmi kaliniai be senų tradicijų. KITO KELIO NĖRA.

2 - Naujų kalėjimų personalas taip pat turi būti naujas jaunas ir nedirbęs nė dienos senoje kalėjimų sistemoje.

Kiek vietų pirmieji kalėjimo korpusai turėtų turėti? Pagrindu galime paimti per metus pirma kart pasodintų laisvės atėmimo bausmei. Sakykim pirmą korpusą trims šimtams naujai patekusiems už grotų pastatyti 2019 m.  Antras korpusas 2020. Nu maždaug kažkaip taip. Už smurtinius nusikaltimus vienvietės kameros. Už lengvesnius dvivietės.

Per kiek laiko? Kol nenumirs pakutinis kalinys Lietuvoje laikomas Rusijos caro statytame kalėjime. Užsiskaitys ir kalėjimas pastatytas Lietuvoje prie gruzino draugo Stalino.

Kiek tai kainuos? Manau tai nėra aktualus klausimas Seime balsuojantiems už naujoviškų kalėjimų projektus ir finansavimą. Kaip liudija liberalų partijos veido ir moralinio autoriteto Masiulio atvejis - kiekvienas Seimo narys gali ten atsidurti. Seimui noriu priminti:

- Balsuoji už geresnes sąlygas kalininiams, laikyk tai kaip gerbūvio gerinimą pačiam sau... Ir rinkėjai nepamirš. Vien kalėjime 15000 vnt. O kiek sėdėjiusių? O kiek ant peilio ašmenų?

Iš kur gauti pinigų? Yra daug organizacijų besirūpinančių nuteistųjų laikymo sąlygomis. Ir asmenų. Dar galima dalį pinigų paimti iš mokytojų, gydytojų ir policininkų. Jiem irgi yra tikimybė praleisti dalį gyvenimo naujoviško kalėjimo kameroje. Šios trys kategorijos nebus prieš.

Pinigų juk randat bergždiems SGD terminalams?

Iš kur dar? Iš Karo ministro. Kadangi 27 metus prognozuojant kiekvieną dieną jog Rusija puls tikrai tikrai dabar puls - nepasitvirtino. Matyt nepuls Lietuvos dar 27 metus. Todėl pinigų kalėjimams galima paimti iš Karo ministerijos. Ir gausiai. Su tais  "kalašnikovais" ir sena amunicija puikiai pavyko iškišti ukrainiečiams - nereikėjo utilizuoti. Ateityje teks už amunicijos utilizavimą mokėti. Todėl geriau už tuos pinigus pastatyti modernių kalėjimų. O ne į patrankas ir šovinius. (Kodėl KARO ministras? Yra Karo Policija. Todėl gali būti ir Karo ministras)

Keisti kalėjimų departamentų ministerijų vadovus ar kelti prižiūrėtojų atlyginimus yra ne tas kelias. Čia yra sisteminė problema. Tik "žurnalistai" "politikai" "patriotai" bijo įvardinti jog tam reikia pinigų. Pinigų yra pas Karo ministrą. Tik jis savanoriškai jų neatiduos. Dar yra pas gydytojus mokytojus ir gaisrininkus.

Joks NEW ministras ar NEW kalėjimo viršininkas neišspręs kalėjimo pūlinio. Kol kamerose nebus po vieną ar po du - problema liks. Net jei prižiūrėtojui mokėsit dvigubą ar trigubą algą.

Pradėkit nuo naujų kalėjimų statybos. Tik taip.

Atkreipiu dėmesį į specialiosios paskirties pareigūnų aprangą nuotraukoje. Ant nugaros krūtinės ar šalmo turi būti matomas didelis numeris. Reikalui ęsant pagal išduota įrangą pareigūnui ir registracijos žurnalą būtų galima nustatyti pareigūną. Jei jis nesilaikytų instrukcijų ar viršytų įgaliojimus. Naudotų perteklinę jėgą. Pagal filmuota  medžiagą. Tokią tvarką įvesti nedelsiant  ir naudoti masiniuose renginiuose. Jei pareigūnas su kauke - jis turi turėti numerį. Visuose renginiuose ir mitinguose. Leisti pareigūnui dėtis kaukę, tik tada jei ant uniformos yra matomas didelių matmenų numeris. Mums juk nereikia neatpažįstamų "žaliųjų žmogeliukų"? Tai būtų ir kaip drausminimo priemonė pareigūnams mėgstantiems pasišvaistyti banais.

Kalbos pamokėlė. Girdėjote vesternuose sakant "laisvas kaip paukštis"? Tai yra bukas vertimas iš vokiečių "vogelfrei": "vogel" - paukštis, o "frei" - laisvas.

O pagal prasmę "vogelfrei" yra verčiama kaip "už įstatymo ribų". T.y., kriminalinis, beteisis...

Patiko?