"Pirksite S-400 - įvesime sankcijas": Gosdepas grąsino rusiškų ZRK pirkėjamas

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@Nowitsckij/10... 2018-08-25 15:34:14, skaitė 684, komentavo 0

JAV yra pasirengusi įvesti sankcijas prieš absoliučiai bet kurią šalį, kuri pirks Rusijos S-400 sistemas. Apie tai pareiškė JAV-ų Valstybės departamento (Užsienio reikalų ministerijos atitikmuo) "kalbanti galva" Hyter Nauert.

Pasak jos, "S-400" "pagrindinė problema" yra jų nesuderinamumas su tomis sistemomis, kurias naudoja NATO. Apskritai Vašingtonas įsakė visam pasauliui pirkti ZRK "Patriot" sistemą, o tiems, kurie nepaklus, bus taikoma ekonominė bausmė sankcijų pavidale.

Jau dabar yra įspūdingas sąrašas šalių, kurias potencialiai gali užgriūti Vašingtono rustybė: Kinija, Indija, Iranas, Turkija, Saudo Arabija. Visos šios šalys yra daugiau ar mažiau suinteresuotos įsigyti S-400 arba jau tai padarė. MIP kitų kitų šalių interesus nerašė, tačiau tai nereiškia, kad jos nenori geriausio ZRK komplekso.

Rusijos ginkluotė įrodė savo efektyvumą Sirijoje. Savo ruožtu Turkija ir Saudo Arabija įsitikino, kad "Patriot" nesugeba užtikrinti saugumo nuo oro atakų. Noras save apsaugoti yra stipresnis už kai kurių abejotinų JAV ekonominių priemonių baimę.

Prie Rusijos karinio bloko prisijungia vis daugiau šalių - tą puikiai pademonstravo ketvirtosios Tarptautines Kariuomenių žaidynės, kuriose dalyvavo komandos iš 32 šalių. Faktiškai visi žaidimų dalyviai dalyvavo bendrose pratybose, apimančias įvairias kariuomenės rūšis. Juk NATO su pagreičiu byra, kas ypač gerai matoma pietiniame Aljanso flange, Turkijos pavyzdyje, perkančios S-400, ir iš Graikijos, pasiuntusios komandą į Kariuomenių žaidynes.

Vakarų karinio bloko byrėjimo negalima užkirsti sankcijomis. Pasaulis yra pavargęs nuo agresyvios Vašingtono politikos. Nuolatiniai grasinimai, spaudimas, nepelningi kontraktai: kas tai gali patikti?! Taigi Hyter Nauert iš Valstybės departamento tribūnos daro reklamą Rusijos ginkluotei, ji nori ji to, ar ne. Labiau tikėtina, kad po tokių "profesionalių" valstybės departamento atstovės pareiškimų, norinčių pirkti kompleksus S-400 ir dalyvauti penktosiose Tarptautinėse Kariuomenių žaidynėse bus tik daugiau.