Nutekėjimas į Šiaurę: Lietuva ieško naujos "Rusijos grėsmės"

Autorius: Petras Malejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-08-27 10:40:32, skaitė 324, komentavo 0

Nutekėjimas į Šiaurę: Lietuva ieško naujos

Lietuvos gyventojų skaičius nepriklausomybės metais sumažėjo trečdaliu. Ir žmonės vis dar išvažiuoja. O Rusija, kaip tiki Baltijos valstybės, gali tuo klastingai pasinaudoti ir, žinoma, kelti grėsmę Europos saugumui

Baltijos šalyse visada reikia ieškoti išorės grėsmių. Pirma, tai geriau nei tiesiog sėdėti ir mylėti Baltijos šalis. Antra, jos (šios grėsmės) motyvuoja mylėti dar labiau. Ypač kai kažkas… Koks dar "kažkas" —žinoma, tik "raška" — nori viską sugadinti. Trečia, grėsmės yra paguoda  kiekvienai bjauriai naujienai. Vietoj nusivylimo — pateisinamas  pyktis. Jis palaiko už patriotizmą atsakingus organus, rašo Radijo Sputnik autorius Piotras Malejevas.

Žmonės Baltijos jūros rytinėse pakrantėse gyvena garbingai, tačiau pagrindinėse situacijose liūdni (pasidomėkite folkloru) sielvartaujantys, dejuojantys ir paniurę. Juos reikia gąsdinti kaimynais, kad nerūgtų savo sultyse. O tai dar pradės kaimynų šeimose ieškoti savo pačių problemų šaltinių. Ir tuo, broliai, niekas nėra gyvybiškai suinteresuotas.

Čia pasirodė dar viena liūdna žinia: Lietuva vėl yra pirmoji Europos Sąjungoje pagal gyventojų išvykimą — nei rumunai, nei bulgarai negali pasivyti. O ukrainiečių kol kas niekas neskačiuoja. Ištisus metus kraunami lagaminai į Švediją, Norvegiją, Airiją. Nutekėjimas į Šiaurę vienas, Nutekėjimas į Šiaurę du, taigi apskritai kasmet —naujas sezonas. Per ryškius savo nepriklausomybės metus šalis prarado trečdalį gyventojų. Pagalvokite apie tai akimirką — trečdalį… Nėra priežasčių nerimauti — čia aliarmo sirenas laikas įjungti, motyvuoti visuomenę kintamąja srove, išduoti vyrams kuponus petražolėms ir įvesti priverstinę reprodukciją.

Kai kurie patriotai bandė pateikti šią naujieną kaip neabejotiną sėkmę. Neva visuomenė sėkmingai ir efektyviai išsivalo nuo praeities rudimentų, visokių tarybininkų ir prokremliaus, nuo tų, kurie netinkamai myli savo tėvynę. Tačiau jie neturi kuo atsikirsti. Daugiausia išvažiuoja jaunuoliai iš pirmykščių Lietuvos gelmių, kuriuos vargu, ar galima įtarti meile Rusijai. Be to, iš ten – iš užsienio — pradeda aistringai mylėti savo istorinę tėvynę internete.

Todėl tam, kad visada pasiruošusi liūdesiui tauta nenusimintų, skubiai reikia ieškoti grėsmės. Lietuva palieka Lietuvą? O kas, jei Rusija užims jos vietą? Netikite? O jei pabandys? Vis dar netikite? O kas, jei bandys pabandyti? Ir tada kas? Grėsmė iškils Europos saugumui. Kai namuose nieko nėra, kas nors gali įlipti? Apie rusų klastingumą žinoma net Mėnulyje — amerikiečiai papasakojo. Štai, kada ES įpareigojo priimti "Afrikos afrikiečius, bėgančius nuo kruvino Sirijos diktatoriaus iš Libijos į Europą", Baltijos šalys pasirašė planą ir gavo pinigus. Galų gale, apsauga kainuoja pinigų. Taigi, kodėl gi negavus šio to svarbaus čia, tuo atveju, jei kas nors kada nors atsitiks? Ypač jei kalba eina apie rusus. O tai, kad Lietuva tuštėja… Nieko, miškas liks saugesnis. Tegul visai ištuštėja, svarbu, kad be rusų. Tai yra pagrindinis klausimas. Jei taip, "tai neatitek tu niekam".

Lietuvos gyventojų skaičius