Vaikų dviračius pavogę Lietuvos vairuotojai Norvegijoje sukėlė skandalą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-08-28 23:26:50, skaitė 769, komentavo 0

Vaikų dviračius pavogę Lietuvos vairuotojai Norvegijoje sukėlė skandalą

Pirmadienio vakarą Norvegijoje buvo pastebėti du lietuviai, kurie krovė į Lietuvos įmonės „Girteka“ sunkvežimį vaikų dviračius.

Pirmadienį Norvegijos žiniasklaidą pasiekė socialinio tinklo „Twitter“ įrašas su nuotraukomis, kuriame buvo užfiksuoti du lietuviško kapitalo logistikos įmonės „Girteka Logistics“ darbuotojai, pakelėje į savo vilkiką kraunantys netoli autobusų stotelės vaikų paliktus dviračius. Tokį vaizdą pamatė ir įamžino dukrą iš mokyklos pasiimti atvažiavęs norvegas Stefanas Tveitenas, kuris, liepęs vagims palikti dviračius vietoje, iš karto kreipėsi į policiją ir užfiksuotais kadrais pasidalijo socialinėje erdvėje. Įvykiu iš karto susidomėjo vietinė žiniasklaida. Pagal vilkiko numerius, matomus nuotraukoje, matyti, kad nusikaltimą bandę įvykdyti ir iš įvykio vietos pasprukę vilkiko vairuotojai buvo Lietuvos piliečiai, tačiau pati įmonė tokią informaciją nei patvirtino, nei paneigė.
Kaip rašė Norvegijos naujienų portalas NRK.no, vyras, važiuodamas pasiimti savo dukterį, pamatė du lietuvius vilkikų vairuotojus, bandančius pavogti netoliese stovėjusius vaikų dviračius. „Tai – bailu ir niekšiška. Mano dukra buvo labai išsigandusi, ji pradėjo verkti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ mintimis dalijosi jis. Įvykio vietoje sučiupti vagys teisinosi, kad jie nedaro nieko neleistino, tačiau galiausiai numetę dviračius šalikelėje, skubiai išvažiavo. Apie nusikaltimą vyras iš karto pranešė policijai. „Dviratis tėra daiktas, tačiau mes turime apsaugoti savo vaikų nuosavybę. Aš nenoriu, kad mano dukra bijotų važiuoti autobusu“, – NRK televizijai kalbėjo nusikaltimą užfiksavęs norvegas ir pridūrė, kad jam be galo gėda dėl tokios situacijos.