"Baltieji šalmai" atvežė nuodingąsias medžiagas į kovotojų sandėlį Sirijoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-08-29 13:42:10, skaitė 512, komentavo 2

Nuodingosios medžiagos buvo pristatytos dviem didelės talpos sunkvežimiais iš Afso gyvenvietės. Po to dalis krovinio plastikinėse statinėse be ženklinimo buvo nugabenta į kitą kovotojų buvimo vietą pietinėje Idlibo provincijos dalyje

VILNIUS, rugpjūčio 29 — Sputnik. Organizacijos "Baltieji šalmai" atstovai pristatė didelį nuodingųjų medžiagų krovinį į Sirijos Sarakibo miestą, į "Ahrar Al-Sham" grupuotės kovotojų naudojamą sandėlį, praneša RIA Novosti su nuoroda į Rusijos įsteigto kariaujančių Sirijos šalių sutaikymo centro vadovą Aleksejų Cigankovą.

Kaip sakė Cigankovas su nuoroda į informaciją, centro gautą iš kelių nepriklausomų šaltinių Idlibo provincijoje, nuodingosios medžiagos buvo pristatytos dviem didelės talpos sunkvežimiais iš Afso gyvenvietės.

Cigankovo turimais duomenimis, aštuoni "Baltųjų šalmų" atstovai lydėjo krovinį iki "Ahrar Al-Sham" sandėlio, skirto ginklams, degalams ir tepalams saugoti. Ten aktyvistus pasitiko du aukšto rango neteisėtos ginkluotos formuotės vadai.

Kaip pranešė centro vadovas, po to dalis krovinio plastikinėse statinėse be ženklinimo buvo nugabenta į kitą kovotojų buvimo vietą pietinėje Idlibo provincijos dalyje, kad būtų inscenizuota cheminė ataka, o po to būtų galima apkaltinti vyriausybės pajėgas nuodingųjų medžiagų panaudojimu prieš gyventojus.

Reakcija Rusijoje

Rusija jau sureagavo į šią informaciją. Dūmos Gynybos komiteto pirmininko pirmojo pavaduotojo Andrejaus Krasovo manymu, provokuojantys "Baltųjų šalmų" ir Vakarų koalicijos veiksmai Sirijoje turėtų būti svarstomi JTO ir kitose aikštelėse.

"Mūsų "partneriams" nepatinka tai, kad Rusija turi didelę sėkmę, įskaitant Sirijos Arabų Respublikoje, ir todėl nieko jiems nelieka, kaip tik destabilizuoti situaciją, pasitelkus provokaciją", — teigė deputatas.

Savo ruožtu, Dūmos Gynybos komiteto narys Ivanas Teterinas pabrėžė, kad dar viena "Baltųjų šalmų" rengiama provokacija rodo, kad tai specialiai sukurta organizacija, kuri nuolat siekia paaštrinti padėtį Sirijoje.

Praėjusį savaitgalį oficialus Rusijos gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas pranešė, kad "Baltųjų šalmų" "persirengę gelbėtojai" Sirijoje ketina nufilmuoti vaizdo įrašą Artimųjų Rytų ir anglakalbei žiniasklaidai po  "cheminės atakos" inscenizavimo.

Tada Gynybos ministerijos atstovas papasakojo, kad inscenizacija ruošiama Sirijos Kafer-Zaitos gyvenvietėje. Tam ten iš provincijos šiaurės atvežta gyventojų grupė, kuri bus nufilmuota vaizdo įraše apie tai, kaip "vyriausybės pajėgos apšaudo" civilius "cheminiais šaudmenimis" ir "statininėmis bombomis".