Damaskas apkaltino "Baltuosius šalmus" 44 vaikų pagrobimu cheminės atakos imitacijai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-08-31 07:55:29, skaitė 536, komentavo 1

Damaskas apkaltino

Sirijos URM vadovas kaltina "Baltuosius šalmus" vaikų panaudojimu cheminės atakos imitacijos spektaklyje

VILNIUS, rugpjūčio 30 — Sputnik. "Baltieji šalmai" pagrobė 44 vaikus, norėdami juos panaudoti cheminės atakos imitacijai, spaudos konferencijoje sakė Sirijos užsienio reikalų ministras Walidas Muallemas.

"Už tokios pseudoorganizacijos, kaip "Baltieji šalmai", sukūrimą atsakingos britų specialiosios tarnybos, jos finansuoja jas, jas palaiko <…> Mūsų duomenimis, jie neseniai pagrobė 44 vaikus Idlibo zonoje, siekiant įgyvendinti imitaciją su cheminiu ginklu", — cituoja ministrą RIA Novosti.

Politikas pabrėžė, kad Vakarų specialiosios tarnybos ir anksčiau buvo atsakingos už cheminių atakų imitaciją.

Dabar, pasak Muallemo, JAV bando surengti tokią pačią provokaciją Idlibe kaip ir anksčiau kitose provincijose, ir tai daroma siekiant apsaugoti "Džebhat an-Nusra" * sukilėlių grupuotę. Damaskas ir toliau kovos su terorizmu, apibendrino Sirijos užsienio reikalų ministerijos vadovą.

JAV nustojo finansuoti "Baltuosius šalmus" >>

Ketvirtadienį trumposios konferencijos metu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova taip pat paskelbė apie Vakarų vaikų panaudojimą "nešvariose provokacijose".

Situacijos pablogėjimas Sirijoje

Pastarosiomis dienomis padėtis Sirijoje tapo labai įtempta.

Rusijos Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas sakė, kad, remiantis nepriklausomais šaltiniais, grupuotė "Hayat Tahrir Al-Sham" * rengia provokaciją, siekdama pkaltinti Damaską cheminio ginklo panaudojimu prieš civilius gyventojus Idlibe.

Pasak generolo, pasibaigus inscenizacijai, "persirengę "Baltų šalmų" gelbėtojai" ketina filmuoti istorijas, skirtas Vidurio Rytų ir anglakalbei žiniasklaidai.

Atvykęs į Viduržemio jūrą, amerikiečių eskadrinis minininkas su 28 Tomahawk raketomis gali atakuoti bet kurioje respublikos dalyje, pabrėžė Konašenkovas.

Be to, Rusijos duomenimis, į Persų įlanką atvyko amerikiečių eskadrinis minininkas "Sullivans" su 56 sparnotuosiomis raketomis, o Kataro karinėje bazėje El- Udeid JAV dislokavo strateginį bombonešį B-1B su 24 raketomis klasės “oras-žemė”.

Pentagonas neigė Rusijos pareiškimus, kad JAV traukė pajėgas į Siriją, siekdamos surengti raketų ataką, tuo tarpu pabrėžia, kad "yra pasirengusios veikti", jei būtų gautas tinkamas įsakymas.

* Organizcija, uždrausta Rusijoje