Kauno meras V. Matijošaitis siejamas su KGB pinigais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kauno-... 2018-08-31 10:01:04, skaitė 903, komentavo 6

Kauno meras V. Matijošaitis siejamas su KGB pinigais

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako pavaduotoja, konservatorė Rasa Juknevičienė pranešė, kad Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio verslo pradžia yra susijusi su KGB pinigais.

„Šiaip įrodymų neįmanoma rasti be KGB archyvų Rusijoje išviešinimo, tačiau mano kukliais analitiniais vertinimais, V. Matijošaičio verslo pradžia 1991 metų rugsėjį (tada jis išėjo iš policijos Kaune) gali būti susijusi su KGB pinigais. Mat, jis buvo Požėlos rajono milicijos viršininko pavaduotojas. Tai pareigybė tiesioginiam bendravimui su KGB. Jis buvo atsakingas iš esmės už politiką - visi neformalai, jaunimas, Sąjūdis ir tt. Čia iki Nepriklausomybės“, visuomeniniuose tinkluose informavo R. Juknevičienė.

Pasak politikės, „Vilniuje analogiškas pavaduotojas buvo atsakingas už garsųjį „bananų balių“.

„Jei kažkas panašaus būtų vykę tuomet Kaune, tai būtų buvusi V. Matijošaičio atsakomybė protestuotojus sutramdyti“, - nurodė R. Juknevičienė.

Konservatorės teigimu, „V. Matijošaitis sako netiesą, neva iš milicijos išėjo su Sąjūdžiu“.

„Jis išėjo po pučo, kai pabėgo KGB. Tuo metu į Naujosios Vilnios banką ir atėjo tie garsieji Arvydo Anušausko aprašyti pinigai iš Maskvos KGB operatyvinei veiklai, nors jokios operatyvinės veiklos KGB jau nebevykdė, jie jau bėgo iš čia. Neabejojama, kad tie pinigai buvo skirti saviems, kad kabintųsi į verslą.
Taip atsirado KGB kadrinių darbuotojų valdomi viešbučiai Vilniuje, nekilnojamo turto, saugos agentūros. Kada nors gal bus išsamūs tyrimai. Ar tuomet KGB taip pat investavo į V. Matijošaitį, galima tik spėlioti. Jei taip, tai investicija gana sėkminga“, - atskleidė R. Juknevičienė kviesdama skaityti tik kokybiškos informacijos portale paskelbtą analizių analitiko Mariaus Laurinavičiaus straipsnį „Kaip V.Matijošaitis Rusiją užkariavo ir kodėl tai gali kelti grėsmę Lietuvos saugumui“.

Pasak konservatorės „šis straipsnis tik sustiprina įsitikinimą, kad stogas Kremliuje, ko gero, eina ta pačia linija“.

Moteris taip pat nurodė, kad norint įrodyti V. Matijošaičio sąsajas su KGB pinigais, visai nebūtini KGB archyvai.

„Na, Kremliaus ir Matijošaičio troliai, pirmyn! Jūs esate geriausias atsakymas į tuos klausimus, nereikia ir KGB archyvų“, - paragino NATO Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė.