Apie Maldeikienės avinus ir amžiną karinę chuntą, valdančią Lietuvą

Autorius: Kristina Sulikienė Šaltinis: https://visuomenedotcom.wordpr... 2018-08-31 10:06:29, skaitė 841, komentavo 4

Apie Maldeikienės avinus ir amžiną karinę chuntą, valdančią Lietuvą

Jeigu Lietuvoje ką nors keistų balsavimas Seimo rinkimuose, nuo 2016 metų būtume pradėję gyventi kitaip.

Nors Seimo narė Maldeikienė ne viename vaizdo įraše visus Lietuvos rinkėjus išvadino avinais, kad neva neteisingai balsuoja – tačiau ji nepaaiškino “runkelių tautai”, kaip išbalsuoti milijonierius teisėjus, užsislaptinusius saugumiečius ir amžinai su nusikaltėliais draugaujančius kriminalistus? Šitų neišbalsavus, ir turime tokią Lietuvą kokia yra – neaiškių niekad nesikeičiančių jėgų valdomą valstybę, kurioje joks naujas Seimas neturi jokio nei proto, nei valios, nei balsavimo balso.

Kodėl taip teigiu?

Jeigu valstybėje padėtį keistų Seimas, tada naujasis atėjęs visiškai kitų jėgų pusiausvyros ir būtų ėmęs viską keist.

Būtų pasistatęs savo Užsienio reikalų ministrą Vaitekūną ir baigę remti Ukrainą – bet ne, magnolija su savo karinės chuntos komitetu pareiškė, jog jai reikalingas Ukrainos reikalų ministras komunistas, Šančių komjaunimo vadas Linkevičius. (1 pralaimėjimas karinės chuntos naudai.)

Jeigu valdžia ką nors lemtų, iš karto būtų pasistatę savo teisingumo ministrą, ir iš karto, nuo 2016 mmetų būtų ėmęsi teismų, prokuratūros, ir ypač kalėjimų.
Net dvejus metus absolkiučiai nieko nevyko, o mergaitės išvaizdos ministrė nurodė netgi nereaguoti į skambučius iš įkalinimo įstaigų. Naujasis minisras, palyginimui, kalėjimų sistem,oje sukėlė tikrą vėją ir chaosą, nes jis žino tikrą padėtį. Tačiau iki normalaus ministo atėjimo mums reikėjo laukti lygiai dvejus metus.

Žemės ūkio ministrą skyrė būtinai tokį, kuris arė kažkieno žemę, ir reikalui atėjus, buvo pradėtas skandalas,. O į jo vietą būtinai paskyrė Magnolijos kalbų rašytoją, kuris prieš tai štampavo Pietų Afrikos respublikai Lietuvos pasus. Ministerijos kėdė Giedriui Surpliui – tik tramplinas į Seimą. Jis balotiruojasi Zanavykų apygardoje šiuo metu, ir siūlo kam reikia suarti žemę.

Jeigu Maldeikienė būtų teisi, ir tik pakeitus Seimo sudėtį, pasikeičia padėtis Lietuvoje, pasižiūrėkime į ją pačią. Iki rinkimų buvo tokia vargšė nuskriausta dėstytoja, kuri nepragyvena.

Patekusi į Seimą, visus ėmė vadinti avinais, ir aiškinti, kokia ji faina, ir kokie visi buki. Ir dar nepamiršta pridėti “būtinai balsuokite už mane prezidento rinkimuose” (avinai – ištaria mintyse).

jeigu Lietuvą pakeisti tikrai būtų įmanoma perrinkus Seimą, tai ji ir keistųsi, tarki,e, keistųsi teisėjų korpusas. Dabar gi teisėjai, netgi jeigu jų giminaičiai – Anglijos gansteriai – nediskutuojami, ir neliečiami. Ir, kaip rodso daugelis paviešinamų pavyzdžių – net neatsako už savo nutartis.

Geriausia paimti pavyzdį iš asmeninės patirties. Štai turiu menką menką bylelę – paveldėjimo, kur pati save pasidaviau į teismą dar pernai metų kovo viduryje. Vos tik pareiškimą teisėja Šinkarenko priėmė, kitą dieną ją iš pareigų atleido pati Dalia Grybauskaitė. Teismo pirmininkas į mano paklausimą, kodėl yra priimtas neteisėtas dekretas, nes tokiu būtu Dalia Grybauskaitė pažeidė Teismų įstatymą, Lietuvos Respublikos Civilinio proceso kodeksą (teisėjų sudėties nekintamumas, teismo proceso nepertraukiamumas), teismo pirmininkas atrašė, jog dekretai tiesiog nediskutuojami. Normalioje vakarų valstybėje Prezidentui už kišimąsi į teismų darbą grėstų apkalta. Tik ne šioje valstybėje, juk Magnolija turi karinį komitetą ir yra neliečiama.
Dabar gi gaunasi taip – iš Daukanto aikštės į bylą paskirikamas kitas teisėjas, kuris nubylinės ir nuvairuos bylą, o neliečiamame notarų biure kitą dieną po Prezidentės dekreto suklastojamas paveldėjimas asmeniui po 23 metų iš viso nesikreipus į teismą. Byla, atseit, baigta, teisėjau Šafronai, fas nubylinėti bylą.Ir teisėjas su 27 metų teisinio darbo patirtimi, bei su 17 metų teisėjo darbo patiritimi, ima byloje daryti neįtikėtinas nesąmones – apsimeta, jog visiškai nesusigaudo proceso kodekse. Štai jo biografija, pagal kurią abejoti teisėjo kompetencija – neįmanoma.

Teisėjo Artūro Šafrono biografija

Gimimo metai ir vieta: 1963 m. Prienų r.
Išsilavinimas: 1993 m. Vilniaus universitetas. Teisininko kvalifikacija
Teisinio darbo patirtis:
1991-11–1994-04 Kauno meno gaminių įmonė „Žilvitis“, juriskonsultas
1994-04–1998-04 AB Ūkio bankas, juriskonsultas
1997-03–2001-01 UAB „Odmė ir partneriai“, juriskonsultas
2001-02–2012-12 Kauno miesto apylinkės teismas, teisėjas
2013-01-iki šiol Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai (iki 2017-12-31 Kauno apylinkės teismas), teisėjas
Kalbos: anglų, rusų

Kodėl taip teigiu ir kokias klaidas daro teisėjas? Teisėjas Artūras Šafronas jau sugebėjo priimti ŽODINĘ NUTARTĮ dėl pareiškimo ištaisymo, o kaip man ją įgyvendinti, kai neegzistuoja rašytinis protokolas – liepė klausytis garso įrašo.Nemačiau kitos ištieis, tik apskųsti šitus neteisėtus veiksmus. į bylą, gesinant skandalą (17 metų dirbantis teisėjas absoliučiai neišmano CPK!!)_buvo paskirtas kitas teisėjas, kuris panaikino žodinę nutartį ir priėmė mano pataisyttą pareiškimą – kurį įvardijau ieškiniu.

Kas vyko toliau? Teisėjas iš viso nereagavo, jog teisena pasikeitė (iš ypatingosios į ginčo, ir per prievartą mane vadino pareiškėja, atsakovus – suinteresuotais asmenimis. Tada pateikiau prašymą laikytis nutarties, jog yra priimtas ieškinys. Ištaisyti teismų sistemoje pozicijas, kad aš ieškovė, kad suinteresuiotasis asmuo atsakovas, nes jis susisklastojo paveldėjimą man už akių, trukdydasmas teismo procesui. Paprašiau klastotęs tekstą parengusiam ir registruose paiešką atlikusiam bei aktyviai kliudančiam teismo procesui Notarui Šarūnui Ruliui suteikti atsakovo statusą – viskas nurodyta kodekse: jog tai galima daryti per prašymą.

Teisėjas, dirbantis 27 metus teisininku, ir 17 metų teisėju – vėl pasirodo “nebesusigaudė kodeksuose”, ir priėmė dar absurdiškesnę nutartį, po kurios dargi buvo užtikrintas, jog jo absurdiška nutartis, neatitinkanti tiek byloje įvykusių teisinių judesių, tiek ir kodekso, bus palikta galioti. Teisėjo nekompetenciją nurodė Kauno apygardos teismas. Panaikino absurdų pilną nutartį, ir nurodė, jog aš esu teisi, jog nieko tikslinti nereikia, o viskas vykdoma per prašymą. Teisėjas neturi teisės nurodinėti, kuriuos asmenis traukti, ir kuriuos netraukti atsakovais, nes ieškovas laisvai disponuoja savo teisėmis (dispozityvumo principas.)

Tegul man atsako Maldeikienė – kuri visus rinkėjus išvadino avinais – kada bus galima perrinkti teisėją Šafroną – išbrokuoti jį iš teisėjų korpuso, ir parinkti kitą, kuris susigaudo teisėje? O kada bus galima perrinkti notarą Rulį, kuris apsimetė teismu, ir praėjus 23 metų nuo palikėjo mirties, ėmė ir atnaujino terminą palikimui priimti – kitą dieną po Grybauskaitės dekreto mano byloje?

Juk pavyzdžiui konkrečiame atvejyje, veikia Dalios Grybauskaitės Telefoninės teisės skyrius, kuris skamibėja į teismus, į notariatus, ir kišasi į visus procesus, nors atseit Magnolijos sritis su storu komjaunuoliu – užsienio politika.

Jeigu Seimas tikrai kažką keistų, tai jis pirmiausia būtų ėmęsis Rolando Pakso pilietinių teisių visiško atstatymo, ir nebūtų įsivėlęs į naują skandalą – kai jau virš metų visiškai nevykdė Matijošaitis ir kiti prieš Lietuvą sprendimo, kuriuo Lietuvoje neegzistuojančis iki gyvos galvos nuteistųjų lygtinis paleidimas prilygintas kankinimui. Kiek teko išsiaiškinti, Vyriausybės vertimų skyrius šį 71 puslapio vertimą vertėsi net 10 mėnesių – taigi, po 7 puslapius per mėnesį. Kai paklausiau vertėjos, ar tai nerodo, jog jai kažkas yra negerai su intelektu – nes mes studijų metais po 4 tokius sprendimus skaitydavome ir išsiversdavome per dieną, ji trenkė ragelį.

Vadinasi, Rolando Pakso likimą keičiantį ir liečiantį sprendimą dėl Ab Zubaydah, kuris sudaro virš 360 puslapių, šitie proto genijai vers kokius ketverius metus? Jeigu šitas Seimas netęstų valdančiojo karinio komiteto – chuntos politikos Lietuvoje, šitas Seimas tuoj pat atleistų visas bubnytes, kurios ėmė tyčiotis iš EŽTT, ir vadinti šitą teismą niekine įstaiga – kaip jie nagrinėjo, suprask, dvasios skundą, tas žmogus neva neegzistuoja. Toksai Stanislovas Tomas paprašė ištirti Bubnytės kompetenciją, ir gal netgi psichiką, kodėl ji kalba tokias nesąmones.

Po kurio laiko kliedėti panašiomis frazėmis ėmė nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadas, pats skambinėjęs kadaise į Rusijos ambasadą, ir pramušinėjęs pareigūnams keliones į Rusiją ir Baltarusiją. Jis pasakė, jog net jeigu bus priimtas naujas sprendimas kitoje byloje – tokie asmenys iš viso neegzisdtuoja, todėl Lietuva jiems nemokės, ir sprendimo nevykdys.

Jeigu naujasis Seimas nebūtų kaip Maldeikienės išvardinti avinai, jie taisytų tragišką Lietuvos padėtį, kol mūsų neišmetė iš konvencijų ir iš Jungtinių tautų organizacijos. Tačiau naujasis Seimas tik tęsia visų kitų valdžių politiką, o ta politika – jokios politikos. Lietuvoje vykdomas atviras genocidas, o naujasis sveikatos ministras tyčia žongliruoja vaistų kainomis, pavadinimais, ir grasina uždarinėti netgi greitųjų pagalbų taškus, kad tik mirtų kuo daugiau žmonių.

Tai kas čia avinai, Maldeikiene? Jeigu jūs nematot, kas dedasi Seime, kuriame jūs pati sėdit?