Petras Gražulis: Remigijau, kitus purvindamas švaresniu netapsi

Autorius: Petras Gražulis Šaltinis: https://www.facebook.com/Grazu... 2018-09-10 11:12:50, skaitė 581, komentavo 3

Petras Gražulis: Remigijau, kitus purvindamas švaresniu netapsi

Remigijau,
Noriu paklausti – kodėl?

Prieš du metus tu buvai išrinktas partijos pirmininku tik dėl to, kad tave parėmė Respublikos Prezidentas Rolandas Paksas. Prieš du metus mes dirbome kartu ir žinojome - mes tie, kurie susibūrė sakydami – ne tokią Lietuvą mes kūrėme 90-ais. Mes - tie, kurie įsipareigojo pakeisti dabartinį politinį režimą, paremtą pakampėse sukurtomis pažymomis, užkulisiniais elito susitarimais ir valstybės bei teisėsaugos prichvatizavimu. Mūsų Lietuva, - ne Landsbergio, Grybauskaitės, Jakilaičio, Siaurusevičiaus, Kubiliaus ar Masiulio projektas. Mus vienijo tai, kad visi manėme, jog prezidentą turi rinkti tauta ir tauta yra galutinis teisėjas.

Bet tu pradėjai skirstyti partijos narius į savus ir svetimus, „demokratiškus“ ir „kriminalinius“. Tu pats tapai ne visos partijos pirmininku. Tu, o ne kas nors kitas pradėjai dergti savo bendrapartiečius viešumoje. Tu, o nes kas kitas išvadinai Povilą Gylį, Valdą Vasiliauską ir Stasį Brundzą žmogžudžiais, dėl ko šie garbingi vyrai pasitraukė iš mūsų frakcijos.

Ir Rolandas Paksas nepaisant tavo ant jo išpiltų pamazgų kibirų iki šiol tavęs viešai nepavadino menkysta.

Kas nutiko?

Tu tapai tų, kurie užvaldė Lietuvą dalimi.

Už tai, kad būtų leista pasirodyti TV ar žiniasklaidoje, už tai kad tave pagirtų Grybauskaitė ar konservatoriai, pavadintų jaunu, moderniu lyderiu, tu pradėjai jiems tarnauti.

Nepavykus planui neprileisti valstiečių prie valdžios tu pradėjai dergti bendražygius.

Pagal tave – Paksas skaldo partiją, konservatoriai – puikūs bendradarbiai, o turintys savo nuomonę – mėšlas.

Pasak tavęs R.Paksas ir P.Gražulis nori tave nuversti nes taip bėga nuo problemų su teisėsauga.

Tu nuolat skelbi – „jeigu partija gebės uždaryti tuos senai besitęsiantį šleifą turinčius asmenis ir su jais kuo mažiau turėti ryšio“, partija taps demokratiška ir sėkminga.

Tu nuolat sakai – iki tavęs Tvarka ir Teisingumas buvo kriminalinė partija, kurios buvę vadovai turėjo ir turi problemų su teisėsauga.

Tu nuolat tvirtini - iki tavęs buvę Tvarka ir Teisingumas vadovai partija naudojosi tik asmeninio gerbūvio tenkinimui.

Ar tikrai?

Dėl savęs tvirtai žinau, - ne aš turiu problemų su teisėsauga, bet teisėsauga su manimi. Dar sovietmečiu sėdėjau už savo tiesos gynimą, nebijau už tai pasėdėti ir dabar. Sovietmečiu buvau nesyk sulaikytas tiek už pogrindinės spaudos platinimą, tiek už 1987 mitingo prie A.Mickevičiaus paminklo organizavimą. O dabar buvau apkaltintas piketo prie liūdnos reputacijos prokuroro namų organizavimu ir kitose politinėse bylose.

O tu neturi problemų su teisėsauga?

Papasakok, kodėl 2012 – 2016 metų kadencijoje nebuvai paskirtas Vidaus Reikalų ministru, ir kas buvo rašoma toje specialiųjų tarnybų pažymoje kuria D.Grybauskaitė viešai mosavo? Ir kur ji dingo?

Papasakok, už ką tavo žmona STT buvo paskelbta specialiąja liudytoja. Šis statusas bet kada gali būti pakeistas tiek į kaltinamosios/įtariamosios, tiek į paprastos liudytojos.

Papasakok už ką tavo svainio įmonei pareikšti įtarimai dėl korupcijos.

Tu nuolat kaltini Kęstą Komskį balsų pirkimo skandale. O kodėl užmiršti pasakyti, kad toje pačioje byloje teismai nustatė, jog pirmumo balsai buvo pirkti ir Remigijaus Žemaitaičio bei Vytauto Kamblevičiaus naudai? Tai kodėl Kęstas neteko Seimo nario mandato, o tu ir Kamblevičius juos išlaikė?

O dėl partijos ir asmeninio gerbūvio tenkinimo – atskleisk paslaptį, už kokias lėšas žmogus dirbęs Vilniaus savivaldybėje, europarlamentaro padėjėju ir Seimo nariu gali elitiškiausiame Vilniaus kvartale - Laurų gatvėje, nusipirkti sklypą ir pasistatyti namą? Ir deklaruoti, kad tai kainavo tik 20 000 eurų? Manau daugelis norėtų pakartoti tokį sėkmingą verslą.

Ir dar. Aš tikrai tavęs iš partijos pirmininkų neverčiu. Bet turiu savo nuomonę – pirmininku gali būti tik tas, kuris vienija visus partiečius, tik tas, kuris bus visos partijos, o ne jos dalies pirmininku. Toks, kaip Rolandas Paksas.

O sprendimą dar šį mėnesį priims Kongresas.

Du trečdaliai partijos skyrių praėjusį sekmadienį vykusioje Taryboje savo nuomonę jau išsakė. Ir tikrai ne dėl kriminalinių ar asmens gerbūvio motyvų. Mums Tvarka ir Teisingumas yra vertybė. O tau?

Ilgai negalėjau suprasti, tu – naivus tuščiagarbis ar valdomas. Dabar atsakymą jau turiu.

Priimk užuojautą.

Petras Gražulis