Tvarkiečiai inicijuoja partijos pirmininko Remigijaus Žemaitaičio narystės partijoje stabdymą

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/25245/tvarkieci... 2018-09-12 10:39:27, skaitė 550, komentavo 0

Tvarkiečiai inicijuoja partijos pirmininko Remigijaus Žemaitaičio narystės partijoje stabdymą

Vakar, (2018 09 09) Šiauliuose, partijos Tvarka ir teisingumas nariai rinkosi į neeilinį partijos Tarybos posėdį. Tarybos posėdis surengtas daugiau nei pusės Tarybos narių reikalavimu, nors pakanka 1/3 tarybos narių pritarimo. Nepaisant agresyvaus ir neteisėto spaudimo partijos skyriams, į posėdį atvyko ir užsiregistravo 64 partijos (2/3) Tarybos nariai, tai yra gerokai daugiau, nei reikalaujama partijos įstatuose.

Partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis neteko daugumos partijos skyrių pasitikėjimo. Jo žiniasklaidai viešai teiktos prognozės, kad į neeilinį Tarybos posėdį susirinks 30 Tarybos narių, nepasitvirtino.

Nors to reikalauja partijos Tvarka ir teisingumas įstatai, R. Žemaitaitis neskyrė savo pavaduotojo Tarybos posėdžiui vesti.

Į posėdį neatvyko keli dėl situacijos partijoje abejojantys ir vieningos nuomonės neturintys partijos skyriai. Posėdžio išvakarėse, R. Žemaitaitis partiečiams išplatino laišką, kuriame teigiama, kad niekas kitas, tik jis pats, gali sušaukti Tarybos posėdį. Tačiau partiečiai jam priminė, kad partijai vadovaujantis R. Žemaitaitis yra pirmininkas, kuriam galioja partijos įstatai, bet nėra diktatorius, galintis spręsti vienasmeniškai, o jo veikla tapo skaidančia, žeminančia partijos narius bei Prezidentą Rolandą Paksą.

Tapo akivaizdu kad jam vadovaujant suvienyti partiją ir sėkmingai pasiruošti artėjantiems rinkimams nėra įmanoma. Tarybos posėdžio išvakarėse į partiečius raštu kreipėsi ir Prezidentas Rolandas Paksas:

„Džiugiu matyti, kad partijoje Tvarka ir teisingumas vyksta demokratiniai procesai. Sveikinu teisėtai sušaukto tarybos posėdžio iniciatorius. Kviečiu visus dalyvauti ir linkiu Jums, gerbiami partijos tarybos nariai, konstruktyvaus darbo ir svarbių visai Lietuvai, bei partijai, sprendimų priėmimo tarybos posėdyje rugsėjo 9 d. Šiauliuose“, – rašė jis.

Tvarkiečiai, susirinkę neeiliniame Tarybos posėdyje, posėdžio pirmininkaujančiu išrinko ir patvirtino partijos Teisingumo komiteto pirmininką, teisininką Tomą Jaugelavičių.

Taryba patvirtino apskričių koordinacinių tarybų pirmininkus, naujai susikūrusių skyrių pirmininkus. Taip pat vienbalsiai buvo konstatuota, kad partijos nario Petro Gražulio narystė partijoje buvo sustabdyta neteisėtai, todėl jo narystė partijoje nebuvo sustabdyta ir jis partijos nario teisių niekada nebuvo netekęs.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į partijos Drausmės komisijos išvadą, kad partijos valdybos 2018 m. birželio 23 d. priimti sprendimai yra neteisėti, balsavimas – suklastotas.

Taryba priėmė sprendimą siūlyti partijos Tvarka ir teisingumas frakcijai LR Seime iki rugsėjo 27-osios sugrąžinti LR Seimo narį Petrą Gražulį į frakciją. Taip pat nuspręsta teikti Kongresui Prezidento Rolando Pakso kandidatūrą tvirtinti partijos kandidatu į Lietuvos Respublikos Prezidento postą 2019 metų Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose.Dėl susiklosčiusios sudėtingos situacijos partijoje, nuspręsta kreiptis į Prezidentą Rolandą Paksą, kaip partiją vienijantį asmenį, kandidatuoti partijos pirmininko rinkimuose 2018-09-29 šaukiamame Kongrese.

Posėdyje Taryba neigiamai įvertino partijos Tvarka ir teisingumas rinkiminio štabo veiklą, todėl panaikino Tarybos 2018-04-07 sprendimą dėl partijos rinkimų štabo sudarymo bei iš naujo suformavo partijos Tvarka ir teisingumas rinkimų štabą. Rinkimų štabo pirmininku, vienbalsiai, patvirtintas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojais patvirtinti Kęstas Komskis, Petras Gražulis, Dobilas Sinkevičius, Jūratė Šivickienė ir Viktorija Vigėlienė.

Taryba kreipėsi į partijos Drausmės komisiją, kad ši iki rugsėjo 27-osios apsvarstytų pasiūlymą suspenduoti partijos pirmininko Remigijaus Žemaitaičio narystę partijoje ar siūlytų šalinti pastarąjį iš partijos, kadangi jis šiurkščiai pažeidinėja partijos įstatus ir neteisėtai bei savavališkai šalina kitą nuomonę turinčius partijos narius, nesugeba organizuoti partijos darbo, pamiršta savo, kaip partijos pirmininko, pareigas ir atsakomybę.

Pasirašo partijos „Tvarka ir teisingumas“ tarybos narys Ramojus Girinskas