PRIBALTIKA "raunasi" bendradarbiauti su Kinijos "nusikalstamu komunizmu"

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2018-09-12 17:15:53, skaitė 676, komentavo 2

PRIBALTIKA

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid vyksta su darbiniu vizitu į Kiniją. Vidurinėje Karalystėje ji ketina susitikti su Kinijos komunistų partijos vadovybe ir aptarti su ja Kinijos - Estijos ekonominių ryšių vystymą. Ne mažiau dėmesio Kinijai rodo ir kiti Pribaltikos respublikų vadovai, kurie aktyviai ieško kontaktų su Kinijos komunistais, nė kiek nesidrovėdami tuo, kad, pasak jų pačių, komunizmas yra tolygi nacizmui nusikalstama totalitarinė ideologija.

Kersti Kalyulaid kitą savaitę dalyvaus Pasaulio ekonominiame technologijų ir inovacijų forume Pekine, taip pat susitiks su Kinijos vadovybe. Kalyulaid kanceliarijos paskelbtame pranešime spaudai sakoma, kad Estijos prezidentės susitikimas su pirmaisiais KLR asmenimis "prisidės prie tolesnio dvišalių ekonominių santykių pagyvinimo".

Estijos žiniasklaida, pranešdama naujieną apie Kalyulaid vizitą į Kiniją, klaidina skaitytojus. Jie rašo, kad Kinijoje Estijos vadovė susitiks su šalies prezidentu ir ministru pirmininku. Galbūt, Estijos žurnalistai iš tiesų to nežino, tačiau Kinijoje nėra prezidento.

Kinijos valstybės vadovas yra Kinijos Liaudies Respublikos pirmininkas draugas Si Czinpinas. Jis taip pat tradiciškai vadovauja Kinijos Komunistų partijos Centro Komiteto Centrinei Karinei Tarybai - kinietiškam TSKP CK Politinio Biuro analogui, aukščiausiam realiam Kinijos valdžios organui.

Galbūt Estijos žurnalistai iš tiesų yra neraštingi, jei jie rašo apie Kinijos prezidentą, arba galbūt jiems nepatogu paaiškinti skaitytojams, su kuo butent važiuoja susitikti Estijos prezidentė.

Juk Estijoje komunizmas yra paskelbtas nusikalstama totalitarine ideologija, taigi kaip gi pirmasis valstybės asmuo gali skristi derybomis su aukščiausiais kinų komunistais ?

Ištikima savo pribaltiškam komunizno prilyginimo nacizmui kursui, Estijos respublika dėl to nuolat patenka į nepatogias situacijas tarptautinėje arenoje..

Pernai, pavyzdžiui, Estija išprovokavo didžiulį tarptautinį skandalą, kada organizavo Molotovo-Ribentropo pakto metinėms tarptautinę konferenciją "Stalinizmo ir nacizmo aukos: komunistinių režimų įvykdyti nusikaltimai". Nacizmo pripažinimas viena iš komunistinių režimų atmaina supykdė kairiąsias partijas visoje Europoje, o Graikija išvis atsisakė šalies - pirmininkaujančios ES (ja tada buvo Estija) kvietimo dalyvauti konferencijoje. Renginio pavadinimą reikėjo skubiai keisti.

Oficialaus Talino ši istorija nė kiek nepaprotino. Kitoms Molotovo-Ribentropo pakto metinėms Estijos sostinėje buvo atidarytas memorialas komunizmo aukoms. Iškilmingoje atidarymo ceremonijoje ir prezidentė Kaljulaid "trinktelėjo kalbą". "Čia dalyvauja motinos ir tėvai, močiutės, seneliai ir maži vaikai, tačiau nėra tų, kurie galėjo gimti, bet negimė, nes jų motinų ir tėvų vardai - ant šių plokščių. Visi šie žmonės buvo totalitarinio komunistinio režimo aukos ", - kalbėjo ji.

Kada po panašių garsių kalbų Estijos prezidentė skrenda aptarti ekonominius ryšius su Kinijos Komunistų partijos vadovybę, tai atrodo kaip apsimetinėjimo ir veidmainystės viršūnė.

Tokią veidmainystę demonstruoja visi Pribaltikos lyderiai. Praėjusiais metais Kinijos Komunistų partijos centrinio komiteto aukščiausieji pareigūnai didelio vojažo po Europą metu apsilankė Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Vilniuje, Rygoje ir Taline jie buvo sutikti išskėstomis rankomis.

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė su duona-druska susitiko Nuolatinio Nacionalinio liaudies susirinkimo komiteto pirmininlą Čžang Deczianą savo rezidencijoje Daukantynėje ir ilgai su juo aptarinėjo aptartas Klaipėdos uosto galimybės Kinijos projekto "Naujas Šilko kelias" kontekste.

D. Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuva yra suinteresuota bendradarbiauti su Kinija, kuri dešimtmečiams išliks pagrindiniu pasaulinės ekonomikos augimo "varininku". Lietuva ir kitos Baltijos šalys nieko prieš semti ir semti iš to augimo šaltinio.

Tik pirma Pribaltikos politikams reikia išspręsti klasikinę dilemą: arba kryželį nusiimti, arba trusikus užsimauti.

Arba jūs manote, kad komunizmas yra lygus nacizmui nusikalstama ideologija ir šiuo atveju, atsisakote bendradarbiauti su komunistiniais režimais ir šalimis, kurios pateisina komunistinius nusikaltimus praeityje, arba nutiesete raudono kilimo takus prieš aukščiausius Kinijos komunistų partijos bonzas, paklausdami jų apie "Naują Šilko kelią", užsimindami , kad neturėtumėte nieko prieš, kad gauti kinietiškų investicijų.

Tačiau vien tuo šis reikalas neapsiriboja. Norint patekti į trokštamą "Naująjį šilko kelią", reikės išspręsti ir kitas dilemas.

Kaip sukurti ryšį su Eurazijos ekonomine sąjunga, kurios nepripažįsta Pribaltika ir sąryšyje su kuria (EAES) realizuojami šiauriniai Kinijos megaprojekto infrastruktūros maršrutai?

Ką daryti su, paverstais chlamu, santykiais su Rusija , jeigu Kinijos tranzitas kitaip nei per jos teritoriją nepateks į Pribaltikos uostus?

Tačiau prieš tai, kada Pribaltikos sostinėse apie tai susimastys, jiems reikia suprasti, kaip vietos vadovų elgesys atrodo iš šalies.

Vienu metu šauktis  "Niurnbergo komunizmui" ir kristi į kojas Mao įpėdiniams - ar jie nemato šiame prieštaravimo? Iš išorės tai atrodo kaip veidmainystės įsikūnijimas.

Galbūt, Lietuvos, Latvijos ir Estijos valdovai įklimpę į šią veidmainystę iki tokio lygio, kad savo politikos dviveidiškumo jie jau seniai nebesuvokia.

Pribaltikos šalių politinė klasė - tai amžinieji persivertėliai, kurie visą savo gyvenimą persiauna batus atlikdami šuolį ir keičia savo įsitikinimus kaip pirštinės.

Ankstesniame savo karjeros gyvenime visi jie buvo komunistais, beje, karštais ir fanatiškais. Komjaunimo susitikimuose NATO kareivas degino veiksmažodžiais taip , kad net vanduo briaunuotose stiklinėse virpėjo.

Šiuo gyvenimo metu jie tą pačia aukštą ir skardžia nata kalba apie "Rusijos grėsmę" ir reikalauja didesnio finansavimo NATO kariškiams.

O sekančiame gyvenime ta pati Dalia Polikarpovna Grybauskaitė išsitrauks užslėptą raudoną partbilietą, patvirtins, kad ji niekada nebuvo išėjusi iš Lietuvoje komunistų partijos TSKP platformoje ir prisieks ištikimybę draugui Si Czinpinui.

Tą patį , sublogę nuo alkanos Jevrosojūzo "paikės" ir tikėdamiesi dosnaus Kinijos davinio , padarys visi kiti Pribaltikos persivertėliai.