STOP, nufilmuota: JAV baigė filmuoti būsimą cheminę ataką Sirijoje

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@trueall/10620... 2018-09-12 21:58:36, skaitė 1225, komentavo 0

STOP, nufilmuota: JAV baigė filmuoti būsimą cheminę ataką Sirijoje

Dabar Sirijoje prasidėjo baigiamasis daugiamečio kruvino konflikto etapas. Sirijos kariuomenei beliko išlaisvino tik vieną regioną, kuris vis dar kontroliuojamas teroristinių ir radikalių grupuočių - Idlibo provinciją. Tačiau būtent dėl jos dabar JAV aktyviai kovoja, nes čia esantys smogikai (basmačiai) lieka vieninteliu Valstijų įrankių destabilizuojant padėtį regione.

Tam kad įsitvirtinti regione, amerikiečiai nusprendė pasinaudoti į savo mėgstama taktika - "cheminių" provokacijų kūrimu, dėl kurių jie aršiai apkaltina Sirijos vyriausybę, ir po to bombarduoja šalies teritoriją, leisdami basmačiams persigrupuoti ir atsinaujinti. Taigi jie darė jau jau ne kartą, ir štai dabar rengiamasi eilinei "cheminės atakos" inscenizacijai.

Nors šį kartą organizavimo lygis yra toks nevykęs, kad apie kiekvieną suinteresuotų viso to realizavimu veiksmą iš karto tampa žinoma Rusijoje, kuri nedelsdama informuoja pasaulinę visuomenę apie ruošiamą spektaklį . Taip iš anksto tapo žinoma, kad teroristai pagrobė daugiau nei 20 sirų iš Alepo provincijos dalyvauti šioje režisūroje.

Tuojau pat į Sirijos kariaujančių pusių sutaikymo centrą šalių atėjo informacija, kad gyvenamame punkte Džisr-eš-Šugur "baltieji šalmai" (perrengti basmačiai pjaustę galvas) jau baigė filmuoti surežisuotus videoreportažus, kuriuose pavaizduotos tariamos cheminės atakos prieš civilius gyventojus pasekmės. Kas charakteringa, ten suskubo nusifilmuoti ir Amerikos žiniasklaida, taip pat atstovai iš eilės Artimųjų Rytų žiniasklaidos leidinių. Kaip sakoma, sensaciją ruoškite vasarą, pasiteisinimus - žiemą.

Rusija ir toliau stengiasi pritraukti pasaulinės visuomenės dėmesį į šį akivaizdų šmeižto atvejį, kurį ruošia Valstijos, ir ragina visus laiku reaguoti į tai. Rusijos diplomatai netgi bandė prisibelsti iki Cheminio ginklo draudimo organizacijos (OPCW) atstovų, tačiau turint omenyje, kad ši struktūra yra visiškai priklausoma nuo JAV valios, nenuostabu, kad į akivaizdžius faktus apie provokaciją jie pasistengė užmerkti akis. Bet užtat po to, kada amerikiečiai duos komandą "fas", jie pradės loti ant visų ir kaltinti Siriją nusikaltimais žmogiškumui. Tačiau Rusija darys viską, kad kitos šalys galėtų patikėti faktais, o ne prielaidomis.