Prie Sirijos krantų dingo Rusijos karinis orlaivis IL-20 su 14 karių

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-09-18 13:24:48, skaitė 556, komentavo 3

Prie Sirijos krantų dingo Rusijos karinis orlaivis IL-20 su 14 karių

Žvalgybos lėktuvas dingo tuo metu, kai Izraelis apšaudė raketomis Sirijos teritoriją

VILNIUS, rugsėjo 18 — Sputnik.  Virš Viduržemio jūros pirmadienį, vėlai vakare, dingo Rusijos karinis orlaivis IL-20, kuriuo skrido 14 karių, pranešė RIA Novosti su nuoroda į RF gynybos ministeriją. 

Žvalgybos lėktuvas dingo tuo metu, kai Izraelis apšaudė raketomis Sirijos teritoriją. 

"Virš Viduržemio jūros, 35 kilometrai nuo Sirijos pakrantės, nutrūko ryšys su Rusijos orlaivio IL-20 įgula. Tai įvyko lėktuvui grįžtant į Chmeimimo oro pajėgų bazę", – nurodė ministerija. 

Karių likimas nežinomas, vyksta orlaivio paieška, rašoma antradienį anksti ryte ministerijos išplatintame pranešime. 

Lėktuvas iš radarų ekranų dingo apie 23:00 Maskvos (ir Lietuvos) laiku, kai keturi Izraelio naikintuvai F-16 atakavo Sirijos infrastruktūros objektus Viduržemio jūros pakrantėje esančioje Latakijos provincijoje, iš kur kilusi prezidento Bašaro al Asado šeima.   

Kaip pranešė agentūra, tuo pačiu metu Rusijos oro erdvės kontrolės radarai taip pat užfiksavo raketų paleidimą iš Prancūzijos karinio jūrų laivyno fregatos "Auvergne", kuri yra įsikūrusi šioje vietovėje.

IL-20 yra radijo ir elektronikos žvalgybos ir elektronikos karo lėktuvas. Šie laivai patarnavo kovų metu Sirijoje, koordinuojant VCS išpuolius (įskaitant  kruizinių raketų "Kalibr" skrydį).

Izraelio atakos prieš Siriją

Naujienų agentūra "RIA Novosti" informavo, kad Sirijos oro erdvės gynybos sistema atrėmė raketų ataką. Šaltinis nurodė, kad buvo šaudoma iš jūros, kai kurios raketos buvo numuštos, prieš joms pataikant į taikinį. Pabrėžtina, kad buitinės chemjos ir aliuminio gamyklos, taip pat elektrinė Sakubijoje labai smarkiai nukentėjo.

Pasak "RIA Novosti" korespondento, Latakijoje buvo girdėti sprogimai, o  oro erdvės gynybos sistemų raketos buvo matomos danguje virš miesto.

Izraelis jau ne pirmą kartą apšaudo Siriją. Liepos mėnesio pabaigoje Izraelio karinės oro pajėgos numušė Sirijos Su-22, žuvo pilotas. Izraelis teigė, kad bombonešis pažeidė oro erdvę Golano aukštumų zonoje ir pakartotiniai bandymai susisiekti su orlaiviu buvo nesėkmingi. Savo ruožtu Sirijos kariuomenė primygtinai reikalavo, kad orlaivis vykdytų kovą su teroristais tik savo oro erdvėje ir nekirstų sienos.

Sirija prieš ir po karo veiksmų pradžios
Sirija prieš ir po karo veiksmų pradžios