Hegemonijos krachas: Rusija ir Kinija kala paskutinę vinį į JAV karstą

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/... 2018-09-19 22:59:39, skaitė 848, komentavo 4

Hegemonijos krachas: Rusija ir Kinija kala paskutinę vinį į JAV karstą

Rusija ir Kinija planingai vysto abipusiškai naudingą bendradarbiavimą visose srityse, kas negali nedirginti JAV. Vašingtono inicijuotas prekybinis karas prieš Pekiną neatneša jokių vaisių, o Kinijos atsakomosios priemonės smarkiau kerta per Amerikos ekonomiką.

Kinija įvedė atsakomuosius muitus amerikieriškoms prekėms bengrasuma viršijančią daugiau nei 50 mlrd $. Jungtinių Valstijų padėtį apsunkina tas faktas, kad prieš JAV taikomi apribojimai tiek Centrinėje Azijoje, tiek Europoje. Be to, Vašingtono agresyvi retorika sukėlė grandininę reakciją atsisakymo nuo dolerio kaip rezervinės mokėjimo priemonės.

Kalbant apie Maskvos ir Pekino santykių vystimą, verta paminėti, kad tik šio mėnesio pradžioje vyko du svarbūs bendri renginiai: "Rytų ekonomikos forumas" ir karinės pratybos "Rytai 2018". Dideli masiniai manevrai, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 300 000 karių, vis dar minimos pirmuose žiniasklaidos puslapiuose, tačiau kur kas didesnė problema Vašingtonui yra ekonominis tiesioginių konkurentų augimas.

Pasaulio ekonomikos kontrolės praradimas - tam tikras negrįžimo taškas, nuo kurio galima pradėti skaičiuoti Amerikos hegemonijos krachą. Ir tai jau įvyko. Po pasaulinės ekonomikos, kurios naujasis centras yra Azijos-Ramiojo vandenyno regionas, labai tikėtina yra karinė sąjunga tarp Rusijos ir Kinijos, o tai jau bus paskutinė vinis į Amerikos karsto dangtį..

 

Autorius: A.M.Vasilevsky, specialiai MosaicNEWS