Gitano Nausėdos patarėjas mano, kad gėjų santykiai - nesveiki

Autorius: Globalistu mafija uzdraude Gitanui dalyvauti rinkimose Šaltinis: https://www.youtube.com/watch?... 2018-09-24 21:53:59, skaitė 373, komentavo 0

Gitano Nausėdos patarėjas mano, kad gėjų santykiai - nesveiki

Gitano Nausėdos patarėjas mano, kad gėjų santykiai - nesveiki

„Kaip žmogus, kaip pilietis, aš pripažįstu, kad taip, žmonės turi savo teises. Pirmiausiai yra žmogaus teisės. Bet sutikime, kad žmonėms reikia gyventi šioje visuomenėje, kurioje tradicinės šeimos sudaro absoliučią daugumą. Konservatyvus požiūris į šitą klausimą yra toks paplitęs, kad lemia tam tikrą nepakantumą šių žmonių atžvilgiu“, – apie galimybes Lietuvoje įteisinti tos pačios lyties porų santykius kalba G. Nausėda.

Gitanas Nausėda / Wikipedia vart. Kapeksas nuotr.Gitanas Nausėda / Wikipedia vart. Kapeksas nuotr.

- Išsiaiškinkime keletą nuostatų, kurios tradiciškai yra jautrios mūsų visuomenėje. Pavyzdžiui, esu girdėjęs Prezidentą Adamkų, dar jam esant prezidentu, pasisakant už prostitucijos legalizavimą. Jo nuomone, nelegali, bet gana paplitusi veikla, yra valstybei didesnė žala, nei jos formalizavimas. Jūs pasisakytumėte už prostitucijos legalizavimą?

- Aš nesu toks liberalus, koks yra Valdas Adamkus. Negaliu savęs pavadinti liberalu, negaliu savęs juo pavadinti ir jūsų minėtu klausimu.

- Vienalyčių asmenų santuokos?

- Tai tikrai labai kompleksinis klausimas. Manau, prie jo sprendimo turėtume eiti pamažu.

- O partnerystė?

Turėtų būti atsakyta į šitą klausimą referendumu.

- Referendumu?

- Taip, kadangi žmonėms reikės gyventi toje pačioje visuomenėje. Tiek homoseksualiems, tiek heteroseksualiems. Visuomenė, sutikite, kol kas pasižymi ne labai dideliu tolerancijos lygiu.

- Pone Nausėda, bet mažumų teisės nėra daugumos diktatas. Mažumų teisės yra vertybė ir pačiai daugumai, net jei ir ji galvoja kitaip.

- Kaip žmogus, kaip pilietis, aš pripažįstu, kad taip, žmonės turi savo teises. Pirmiausiai yra žmogaus teisės. Bet sutikime, kad žmonėms reikia gyventi šioje visuomenėje, kurioje tradicinės šeimos sudaro absoliučią daugumą. Konservatyvus požiūris į šitą klausimą yra toks paplitęs, kad lemia tam tikrą nepakantumą šių žmonių atžvilgiu.

- Jūs įsivaizduojate, koks skaldantis dalykas būtų referendumo agitacija vienalyčių porų partnerystės klausimu?

- Aš manau, kad tai yra ne šiandienos klausimas. Ko aš labiausiai pasigendu, kad mes šito klausimo net negvildename. Kaip pas mus vyksta diskusija tarp vadinamos tradicinės daugumos ir seksualinių mažumų? Paskelbiamas gėjų paradas, tada kita pusė mobilizuojasi, rodo savo nepakantumą, skriaudžia, mėto akmenimis. Renginys baigiasi - abi pusės išsiskirsto ir diskusijos nėra. Ar mes šioje šalyje iš viso galime plėtoti normalią diskusiją.

- Pone Nausėda, ar, jūsų nuomone, tyliajai daugumai tai trukdo? Čia turbūt rėkiančiai mažumai trukdo kitų mažumų teisės.

- Manau, jūs būtumėte nustebęs rezultatais, jeigu toks referendumas būtų organizuotas dabar. Būtent ta tylioji dauguma, ačiū dievui, yra neagresyvi ir nedaro to, ką daro tie akmenis mėtantys žaliūkai, bet jos nuomonė, manau, būtų vienareikšmė.

- Gerai, vyktų referendumas, o jūs būtumėte prezidentas – jūs palaikytumėte? Juk vis tiek remiatės savo vertybėmis.

Aš turiu savo vertybes ir pirmiausiai pasisakau už žmonių teises.

Daugiau: Delfi.lt.

pastebėjimas. Pirmadienį buvęs SEB banko patarėjas, ekonomistas Gitanas Nausėda paskelbė, kad kandidatuos kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir pristatė savo komandą. Tarp komandos narių psichologas Andrius Kaluginas, 2012 m. manantis, kad gėjų santykiai yra nesveiki:

„Tokie [sveiki] lytiniai santykiai įmanomi tik tarp heteroseksualių asmenų. Nesu prieš gėjus, bet jų intymių ryšių nelaikau sveikais nei seksologine, nei psichologine prasme”, – teigė Andrius. Mat sveiki lytiniai santykiai padeda porai sulaukti palikuonių, o homoseksualai to patirti negali. Kitaip tariant, kiekvienam sveikam vyrui prigimtis suteikė galimybę apvaisinti, o iš gėjų intymių santykių apvaisinimo nebus.“

Šaltinis: LRytas.lt.