A. Zolubas. Pertekliniai procentai?

Autorius: Algimantas Zolubas Šaltinis: http://alkas.lt/2018/09/22/a-z... 2018-09-26 09:25:57, skaitė 497, komentavo 4

A. Zolubas. Pertekliniai procentai?

Faina Kukliansky | Alkas.lt nuotr.

Atgimimo laikais veikusi visuomeninė organizacija „Lietuvos Respublikos piliečių chartija“, kuriai vadovavo literatūros kritikas, literatūrologas Vytautas Kubilius, buvo paprašiusi iš JAV į Lietuvą atvykusį JAV lietuvių visuomenės veikėją, politologą Liną Juozą Kojelį gauti informacijos apie galimybes reikštis JAV žiniasklaidoje.

Iš patirties žinodamas, kad žydų bendruomenė itin sėkmingai naudojasi JAV žiniasklaida, L.J.Kojelis, jo paties tvirtinimu, tuo pačiu klausimu kreipėsi ir į JAV Žydų bendruomenės vadovus. Atsakymas buvęs labai paprastas: „Mes savo galimybes JAV išnaudojame 105 procentais“.

Kokiu procentu minimas galimybes išnaudoja Lietuva, turėtų atsakyti Lino Linkevičiaus vadovaujama Užsienio reikalų ministerija.

Nuotrauka (Pertekliniai procentai)

Neabejotina, jog apie žydų galimybes JAV Lietuvos žydų bendruomenė (LŽB) žino. Todėl ir nenutrūkstamai į viešumą kelia klausimus dėl iškilių Lietuvos patriotų, neva prisidėjusių prie žydų genocido Lietuvoje, priminė ir kitus sprendimus, kai LŽB rūpimi klausimai Lietuvoje buvo išspręsti gal 105 procentais, o gal ir didesniais LŽB naudai.

Žinant, kad galimybių pilnatvę išreiškia 100 procentų, šį skaičių viršijančių galių demonstravimas yra dirbtinis, nenatūralus, perteklinis.

Antai  rugsėjo 23 d. prie Mokslų akademijos bibliotekos LŽB pirmininkė Faina Kukliansky prieš prasidedant piketui sakė: „Mums prieinami dokumentai įrodė, kad Jonas Noreika ženkliai ir tiesiogiai prisidėjo prie Holokausto vykdytos politikos Lietuvoje“.

Tai – viešai žinoma netiesa, nes Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, atsakydamas į Lietuvos Laisvės kovotojų sąjungos raštą, pranešė, kad J.Noreika 1991-05-27 reabilituotas ir nėra jokio teisinio pagrindo pradėti kokias nors įstatymines procedūras, leidžiančias abejoti Jono Noreikos reabilitavimu. 

Lietuva atsiprašė ir vis dar atsiprašinėja ir už nebūtas kaltes, pagal ribotas galimybes grąžino Lietuvos žydų bendruomenei turtą, nors jį nusavino SSRS, suteikia dvigubą pilietybę – be Konstitucijos pakeitimo, be referendumo – išskirtinai žydų tautybės piliečių palikuonims net Afrikoje ir JAV, tačiau LŽB ir to negana – siekti daugiau turbūt ir skatina tie niekuo nepagrįsti pertekliniai procentai.

Kadangi nepamatuoti kaltinimai bei reikalavimai natūraliai susilaukia atoveiksmio, paminėta LŽB veikla, tarsi pertekliniai vaistai, kenkia pilietinei sveikatai, prilygsta lietuvių kiršinimui su žydais tautiniu pagrindu. Tokiai veiklai neturi būti vietos – kad ir tais pačiais 105 proc.