Mityba, gerinanti regėjimą

Autorius: www.alkas.lt Šaltinis: http://alkas.lt/2018/09/27/mit... 2018-09-27 09:12:20, skaitė 382, komentavo 0

Mityba, gerinanti regėjimą

Daugelis žmonių klausia, kokius maisto gaminius valgyti, kad gerėtų regėjimas? Taip pat kyla klausimų ar yra kokių nors vertingų maisto papildų, gerinančių regėjimą. Rugsėjo 29 d. Lietuvos sveikuolių sąjungos rengiamoje sveiko maisto šventėje „Sapiegų parko grilis“ bus gausu idėjų, kaip kasdienis maistas gali pagerinti ne tik sveikatą, bet ir regėjimą.

Regėjimas ir mityba

Mūsų regėjimo aštrumą įtakoja daugelis dalykų, mityba yra vienas iš jų. Kai kuriems žmonėms pavyko sustiprinti savo regėjimą vien pakeitus mitybos įpročius. Tai gali kelti nuostabą, nes natūralūs regėjimo gerinimo metodai tvirtina, kad geras regėjimas sugrįžta kai susigrąžiname teisingus žiūrėjimo įpročius. Tačiau šie žmonės nieko apie juos nežinojo. Taip pat yra žmonių, kuriems pavyko atsisakyti akinių tiesiog pakeitus gyvenimo būdą, nors jokių regėjimo gerinimo pratybų jie nedarė.

Kai žmogus imasi sveikesnės gyvensenos, tai paprastai įneša daugiau ramybės į jo gyvenimą: dingsta skubėjimas, atsiranda daugiau judėjimo, taikomos kvėpavimo praktikos, dažniau pastebimi dabarties momentai. O atsipalaidavimas yra gero regėjimo garantija.

Vitamino A svarba

Vitaminas A yra svarbus normaliam tinklainės ląstelių funkcionavimui, tačiau nebūtina valgyti maisto gaminių, kuriuose gausu vitamino A. Mums reikalingas maistas, kurį kūnas paverčia vitaminu A. Tarkime, kepenys karotiną paverčia vitaminu A. An Vigmore savo knygoje „Želmenys“ rašo, kad želmenų sultyse vitamino A nėra, tačiau jose yra karotino, kuris paverčiamas vitaminu A.

Sveikatai nepalanki mityba blogina regėjimą

Akivaizdu, kad sveikatai nepalanki mityba blogina ne tik regėjimą, bet ir apskritai žmogaus bendrą fizinę ir emocinę savijautą. Regėjimo gerinimo natūraliais būdais metodai siūlo tokius mitybos principus:

Sveikatos ir regėjimo gerinimo įpročiai visada greta

„Ir net jei susitvarkysite savo mitybą, gali būti, kad kūnas neįsisavins visų medžiagų dėl per didelės įtampos jūsų gyvenimą. Todėl ramybės paieškos keičiant mitybą yra taip pat svarbios“, – sako Th. Kakenbuš (Quackenbush) savo knygoje „Relearning To See“ („Vėl išmokti matyti“ angl.).

Kūnas ir protas džiaugiasi natūraliu maistu, tuomet išvengiama daug ligų. Mityba, kuri leidžia atsikvėpti, daugiau judėti ir susikoncentruoti tikrai prisideda prie natūralaus, aiškaus ir aštraus matymo.

Sveikai mitybai skirta šventė rugsėjo 29 d. Vilniuje – puiki proga pasisemti idėjų kaip derinti maistą, kaip paprastai ir be didelių pastangų paruošti maistą šeimai, vaikams, iškylai, kad jis leistų kūnui gyventi atsipalaidavime ir akims matyti geriau. Daugiau informacijos ir registracija į šventę, degustacinę vakarienę vyksta www.sveikuoliai.lt.