Agitacijos laikas dvigubos pilietybės referendumo metu pailgintas nuo 3 iki 8 mėnesių

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/25660/agitacijo... 2018-09-28 19:55:05, skaitė 204, komentavo 1

Agitacijos laikas dvigubos pilietybės referendumo metu pailgintas nuo 3 iki 8 mėnesių

Seimas priėmė Referendumo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-2477(2), kuriomis nuspręsta pailginti laikotarpį, per kurį surengiamas referendumas Seimui priėmus nutarimą dėl referendumo paskelbimo.

Iki šiol Referendumo įstatyme buvo įtvirtinta, kad referendumas vykdomas ne vėliau kaip po 3 mėnesių ir ne anksčiau kaip po 2 mėnesių po Seimo nutarimo priėmimo.

Kaip anksčiau yra teigęs Seimo Pirmininko pavaduotojas, Darbo grupės pasirengimo referendumui dėl dvigubos pilietybės klausimams spręsti vadovas Arvydas Nekrošius, nustatytas laikotarpis yra labai trumpas, o jo pratęsimas sudarys geresnes sąlygas referendumo vykdymui pasirengti (suplanuoti jam skirtas lėšas, piliečiams – įsigilinti į referendumui pateiktus klausimus ir pan.).

Priimtomis pataisomis nutarta nustatyti, kad referendumas vykdomas ne vėliau kaip po 8 mėnesių ir ne anksčiau kaip po 2 mėnesių po Seimo nutarimo dėl referendumo paskelbimo priėmimo.

„Viena vertus, toks reguliavimas suteiks galimybę valstybės institucijoms bei piliečiams geriau pasirengti referendumui, antra vertus – nemažinama žemutinė laiko riba sudaro galimybę ypač skubiais atvejais referendumą paskelbti per palyginti trumpą laiką, jei tokia būtinybė ateityje iškiltų“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte.

Už naujas teisės akto nuostatas balsavo 67 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 6 parlamentarai.

Socialdemokratų frakcija balsavime nedalyvavo.