JAV vyriausybės įstaiga nutraukia sutartį dėl abortuotų kūdikių kūno dalių pirkimo

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/d-t... 2018-09-28 19:56:08, skaitė 224, komentavo 0

JAV vyriausybės įstaiga nutraukia sutartį dėl abortuotų kūdikių kūno dalių pirkimo

JAV Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamentas (toliau – Departamentas) rugsėjo 24 d. paskelbė, kad nutraukia sutartį su žmogaus vaisiaus audinių įsigijimo įmone Advanced Bioscience Resources (toliau – ABR). Ši įmonė yra sudariusi sutartį su ne viena Planuotos tėvystės organizacijos abortų klinika dėl aborto metu nutrauktų vaisiaus kūno dalių surinkimo ir pardavimo mokslininkams.

Po nuodugnaus tyrimo dėl neteisėtos prekybos vaisiaus audiniais JAV Kongresas ABR perdavė baudžiamajam tyrimui.

Neseniai už žmogaus gyvybę kovojančios grupės atkreipė dėmesį į Departamento sutartį su ABR, o įvairūs Kongreso nariai ir už gyvybę kovojančių organizacijų lyderiai laiškais kreipėsi į JAV maisto ir vaistų administraciją (toliau – FDA) bei Departamentą ragindami nutraukti sutartį, pagal kurią buvo tiekiamos „šviežios“ abortuotų kūdikių kūno dalys tam, kad būtų sukurtos humanizuotos pelės.

Departamento pranešime spaudai rašoma: „Neseniai peržiūrėjęs ABR ir FDA sutartį dėl žmogaus vaisiaus audinio teikimo bandymo protokolų vykdymui, Departamentas nebuvo pakankamai užtikrintas, kad sutartyje numatyta tinkama apsauga, taikoma vaisiaus audinių tyrimams, ar kad dokumentas atitinka visus kitus pirkimo reikalavimus. Be to, siekdamas užtikrinti tokius tyrimus reguliuojančių nuostatų ir taisyklių nuoseklumą bei procedūrų tinkamumą ir priežiūrą atsižvelgiant į rimtas reguliavimo, moralines ir etines aplinkybes, Departamentas inicijavo išsamų visų tyrimų su vaisiaus audiniais tyrimą. Galiausiai, Departamentas toliau analizuoja, ar jo finansuojamuose tyrimuose yra tinkamų alternatyvų žmogaus vaisiaus audinių naudojimui, ir užtikrins, kad pastangos plėtoti tokias alternatyvas būtų finansuojamos ir greitinamos.“

Davidas Daleidenas, kurio slaptas tyrimas apie Planuotos tėvystės organizaciją ir abortų pramonės prekybą abortuotų kūdikių kūno dalimis pašiurpino pasaulį, į Departamento naujienas sureagavo taip: „Kol Departamentas mokesčių mokėtojų dolerius maino į neseniai nutrauktas kūdikių kūno dalis, tol JAV Vyriausybė […] siunčia žinutę, kad šie vaikai mirę yra vertingesni nei gyvi.“

„Sutarties nutraukimas yra pirmas mažas žingsnis bandant nutraukti epideminius mainus mažomis kūdikių širdutėmis, plaučiais, kepenimis ir smegenimis tarp vėlyvo aborto klinikų ir vyriausybės remiamų laboratorijų“, – tęsia D. Daleidenas.

Tačiau, jo nuomone, to negana. „Praeitais metais JAV Teisingumo departamentas paskelbė, kad ABR yra vienas iš daugelio subjektų, dėl kurių atliekami federaliniai tyrimai dėl nelegalios prekybos kūdikių kūno dalimis siekiant pelno […]. Dabar, kai Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamentas rado priežastį nutraukti besitęsiančią prekybos kūdikių kūno dalimis sutartį, Teisingumo departamentas privalo atlikti savo darbą ir iki galo ištirti kreipimusis dėl ABR, Planuotos tėvystės organizacijos ir panašių subjektų“, – aiškina D. Daleidenas.

D. Daleideno teigimu, „kalbant apie kūdikių kūno dalių surinkimą ar eksperimentavimą jomis, absoliučiai būtinas visiškas skaidrumas“. Jis pridūrė, kad ketina pasinaudoti Informacijos laisvės aktu tam, kad „į paviršių iškelti visus faktus ir detales, susijusias su 100 mln. mokesčių mokėtų dolerių, išleistų ant paskutinių Departamento sutarčių ir projektų dėl kūdikių kūno dalių“.

versta pagal Trump admin cancels FDA contract to buy aborted baby parts for research