Paralelinė Visata: Buvusio Seimo nario ruporas baugina branduoliniu smūgiu Panevėžiui (+ komentarai)

Autorius: Vaidas Saldžiūnas Šaltinis: https://www.delfi.lt/news/dail... 2018-09-28 20:52:56, skaitė 645, komentavo 2

Paralelinė Visata: Buvusio Seimo nario ruporas baugina branduoliniu smūgiu Panevėžiui (+ komentarai)

LDiena.lt: gerbiami skaitytojai, jūsų dėmesiui - asmens vadinančio save "korespondentu gynybos temomis" feljetonas. Primygtinai siūlau susipažinti su tuo, kokias intelektualinio marazmo bedugnes pasiekė skandinavų judėjų bankams priklausanti taip vadinama "Lietuvos žiniasklaida".

Manęs asmeniškai visiškai nestebina tas faktas, kad šiose masinio Durninimo Priemonėse atsisako dirbti bent kiek intelektualesni ir sąmoningesni žurnalistai ir "delfinariumams" tenka samdyti štai tokius saldžiūnus bei pancerovus, tačiau aš niekaip negaliu suprasti, kodėl vis dar yra žmonių iki šiol kasdien vartojančių šias infopamazgas?

Žmonės, brangieji, JŪS NEPRIVALOTE SKAITYTI TO MĖŠLO, kurį į mūsų informacinę erdvę nepaliaujamai pila skandinaviški-judėjiški srutovežiai! Tiesiog - nebeskaitykite ir jų nebeliks.
---

Veikiausiai būtų smogta į Rygą, Bauskę arba Panevėžį. Tokį košmarišką branduolinio smūgio scenarijų pateikė VSD ataskaitose minėtas portalas ekspertai.eu, priklausantis 2012-2016 m. Seimo kadencijos nariui, aktoriui ir visuomenininku save vadinančiam Audriui Nakui.

Dar rugsėjo 12-ąją naujienų agentūroje BNS ir portale DELFI pasirodžiusioje žinutėje JAV žurnalistas: Rusija ryžtųsi panaudoti branduolinius ginklus Baltijos šalyse skelbiama apie JAV žurnalisto Bobo Woodwardo knygos ištrauką, kurioje minimos ir Baltijos šalys.

B. Woodwardo teigimu, Rusija neoficialiai įspėjo JAV gynybos sekretorių Jamesą Mattisą, kad kilus karui Baltijos šalyse Maskva nedvejodama panaudotų prieš NATO pajėgas mažos galios taktinius branduolinius ginklus. Daugiau detalių nepateikęs knygos „Baimė: D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose“ (Fear: Trump in the White House) autorius taip pat rašė, jog J. Mattisas laiko Rusiją grėsmę Jungtinių Valstijų egzistencijai.

Tačiau ekspertai.eu pateikė savo iškraipytą žinutės versiją – esą jau žinoma ir branduolinio smūgio vieta. Tiesa tokia informacija paremta neįvardytų „Lietuvos karybos specialistų teigimu“.

„Rusija branduolinį smūgį stengtųsi atlikti kuo toliau nuo Kaliningrado ir Baltarusijos sienų, todėl veikiausiai būtų smogta į Rygą, Bauskę arba Panevėžį“, – teigiama portale ekspertai.eu, nors nei DELFI.lt, nei BNS straipsniuose ar juo labiau B. Woodwardo knygoje konkrečios galimų smūgių vietovės nėra nurodomos. Be to, BNS ir DELFI straipsniuose pabrėžiama, jog B. Woodwardas apie branduolinio ginklo panaudojimą užsiminė tik kaip apie galimybę kilus karui.

Skandalingasis A. Nakas ir jo vadovaujamas portalas ekspertai.eu jau buvo patekęs į žvalgybininkų akiratį. 2016 m. Grėsmių Nacionaliniam saugumui ataskaitoje VSD portalą ekspertai.eu priskiria prie prorusiškos propagandos sklaidos priemonių, o pats A. Nakas minimas dalyje „Rusijai parankūs politiniai visuomeniniai judėjimai“.

vsd-ataskaitoje-rusijos-interesu-tinklas-ir-lietuvos-politiku-pavardes-72689584.jpg

„Šias jėgas bando konsoliduoti Zigmas Vaišvila, kuris per pastaruosius keletą metų tapo vienu dažniausiai Lietuvos prorusiškoje bei Rusijos Kremliaus kontroliuojamoje žiniasklaidoje cituojamų Lietuvos politikų. 2015 m. birželio 3 d. Lietuvos mokslo akademijoje įvyko Zigmo Vaišvilos ir Seimo nario Audriaus Nako organizuotas forumas „Mūsų valstybės tikslas“, kurio dalyviai susibūrė į vadinamąją „Birželio 3-iosios grupę“ (B 3 grupė). Grupė („Mūsų gretos“, Lietuvos liaudies partija, visuomeninis judėjimas prieš priverstinę imigraciją „Nacionalinis interesas„8 ir kt.) siekia sukurti oficialiai registruotą politinę organizaciją“, – 2016 metais skelbta bendroje VSD ir AOTD ataskaitoje.

Vienas iš ekspertai.eu kūrėjų yra dabartinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Vytautas Bakas, kuris nuo skandalingojo portalo veiklos nusišalino prieš kelerius metus.

---
LDiena.lt - 10 geriausiai įvertintų skaitytojų komentarų:

Jdi
Saldziunai, tu rimtai turi psichine negalia???!!!

tik tiek
Sudziunai, tau iki Nako toli toli toli.........

didžiausia grėsmė nacionaliniam sveiko proto balansui
yra šito "straipsnio" autorius

neetiska
delfio saldziunu zinutes "teisingos", o kitu tai jau iskraipytos, blogai smirda tokie tekstai

delfio propagandistai
juos demaskuojantį šviesų žmogų ruporu vadina, kaip netikėta :)

propagandistai ir toliau klaidina
nepasakydami, kad Jungtinės Tautos liepė VSD pašalint iš grėsmių sarąšo ekspertai. eu ir kitus be pagrindo įtrauktus žmones, kaip Nakas ir daug kitų

Rrr
Nemaniau, kad taip kada sakysiu, bet.... AUTORIAU, GYDYKIS ,kol neVĖLU

Jau buvau pasigedes puolamojo pobudzio str:)
Jau kokia savaite nepuola:)
Maniau rasytojus ideologiniam frote i galva suzeide:)
Gaus po medali uz suzeidima:)

runkelis
idiotai ,debelitai kada baigsit tas nesamones? nejaugi dar nenusibodo?

Tai
Kad ta bomba brangesnė nei visas visas Panevėžys