Dopingą naudoti galima. Tik su maistu. Tik amerikiečiams.

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@chervonec001/... 2018-09-29 14:49:28, skaitė 328, komentavo 3

Dopingą naudoti galima. Tik su maistu. Tik amerikiečiams.

Jo organizme buvo rastas klenbuterolis. Tačiau JAV antidopingo agentūra "chaili-laikli" (galimai-galėjo-būti, liet.) nusprendė, kad šuolininkas dopingą panaudojo su maistu, su mėsa Meksikoje ir kad kiti būdai preparatui patekti į sportininko organizmą praktiškai atmesti.

Klenbuterolis yra riebalų deginimo priemonė, o tai yra kova su antsvoriu, o sportininko specializacija - trigubas šuolis ir šuolis į tolį. Tai reiškia, kad sportininkas meta svorį, bet ne raumenų sąskaita - kaip tik tai, ko reikia. Be to, vartojant preparatą padidėja deguonies absorbcija iš plaučių.

Tai nėra pirmasis nestandartinis pateisinimas su unikaliu dopingo patekimo budu į amerikiečių sportininkų organizmus. Tokie paaiškinimai leido sušvelninti ir netgi panaikinti bausmę... Svarbiausia - sugalvoti versiją. Buvo per bučinį, arba su vandeniu iš krano.

Visi sportininkai lygus, o žiūrint į sportinės gimnastikos JAV pasaulio čempionę arba į "seseris" Villjams ir kitus iš karto tampa aišku, kad kažkas yra lygesni ir WADA tyliai stovi ir rūko nuošalėje,  nenušviesdama, leisdama jiems naudoti masiškai uždraustus preparatus dėl sveikatos būklės.