"Rusija gina savo sienas": D. Britanijoje išsigando video su šaudymais iš komplekso "Bastion"

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@galtuv/107906... 2018-09-29 16:18:41, skaitė 399, komentavo 1

Britų žiniasklaida sureagavo į vaizdo įrašą apie Rusijos viršgarsinių raketų "Oniks" paleidimą iš RKK (raketinis kranto kompleksas) "Bastion" Kotelnyj saloje. Atitinkamo manevro kadrai buvo pavadinti kaip "stingdantys kraują".

Didžiosios Britanijos žiniasklaida išsigando Rusijos viršgarsinių sparnuotų raketų "Oniks", skirtų naikinti antvandeninius taikinius, paleidimo. Manevro vaizdo įrašas buvo paskelbtas žiniatinklyje, kuris ir buvo panikiškų publikacijų priežastis Vakarų leidiniuose.

Taigi "The Daily Express" pavadino straipsnį "Rusija grasina trečiu pasauliniu: Putinas palaimino pirmąjį viršgarsinių raketų paleidimą", tačiau autoriai nenurodė, kad šis raketų paleidimas buvo atliktas kaip pratybų dalis. Tuo pačiu vizuali medžiaga buvo pateikta kaip Rusijos prezidento Vladimiro Putino koliažas skrendančių raketų fone.

Videomedžiagos kadrai buvo pavadinti "Kraują stingdanti vaizdo medžiaga iš Kotelnyj salos", kas dar labiau pakursto panikiškas nuotaikas, nežiūrint to, kad tai yra eiliniai mokymai, kurie nekelia jokio pavojaus nė vienai šaliai.

Be to,leidinyje pastebėjo sasąjas tarp pasirinktos vietos raketoms paleisti ir tarp nesenų Maskvos pareiškimų apie tai, kad po Arkties ledais yra dideli naudingų iškasenų rezervai, tačiau pažymėjo, kad Putinas ne kartą yra pareiškęs, kad naujais ginklais Rusija tik apsaugo savo teritorijas.

Šiaurės laivynas pirmą kartą panaudojo Bastion RKK "Bastion", kuris yra Kotelnyj saloje. Iš 60 km atstumo taikiniai buvo sėkmingai sunaikinti. Kompleksas yra visiškai pasirengęs veiksmingam koviniam budėjimui Arkties regione.