National Interest (JAV): Pamirškite S-500 ir Su-57 PAK FA. Rusijos kariškiai turi didelius ateities planus

Autorius: Anno Šaltinis: https://nationalinterest.org/b... 2018-09-29 22:31:47, skaitė 347, komentavo 0

National Interest (JAV): Pamirškite S-500 ir Su-57 PAK FA. Rusijos kariškiai turi didelius ateities planus

Rusija pradėjo rengti mokslinius - tiriamuosius ir bandomuosius - konstravimo darbus sukurti sekančios kartos ginkluotę, kuri turėtų būti naudojama po tokių sistemų kaip lėtuvas "Su-57 PAK FA" ir ZRK "S-500". Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusijai reikia pradėti planuoti ateitį, atsižvelgt į perspektyvinius gynybos poreikius.

Šitos naujos sistemos (Rusijos vyriausybė jų neįvardija) bus kuriamos pagal būsimą Valstybinę ginkluotės programą.

"Svarbus, pagrindinis mūsų dienotvarkės klausimas - tai eilinės, perspektyvios valstybinės ginkluotės programos pradžios formavimo nustatymas", - pasakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas karinės - pramoninės Komisijos posėdije, kuris įvyko Kremliuje.

V. Putinas pareiškė, kad Rusija reikia pradėti planuoti ateičiai, atsižvelgiant į perspektyvinius gynybos poreikius ateityje, nors dabar ji realizuoja tuos planus, kurie finansuojami pagal dabartinę veikiančią programą, kuri bus vykdoma iki 2027 metų (VGP 2027). "Tuo pačiu, mums svarbu judėti į priekį ir jau šiandien pradėti planuoti ateičiai kūrimą ir gamybą perspektyvinių ginkluotės sistemų ir technikos, kurios suformuos Rusijos ginkluotų pajėgų išvaizdą ilgainiui, ateinantiems dešimtmečiams", - pasakė Rusijos vadovas.

Jis pripažino, kad daug ką lemia Rusijos karinės pramonės pajėgumai, kuriam butina didinti sąnaudų efektyvumą. "Žinoma, daug kas priklausys nuo gynybinio-pramoninio komplekso pajėgumų. Ir čia aš ypatingai pažymėsiu, kad būtina sąlyga jam stabiliai vystytis,  savalaikiam ir visapusiškam kontraktų įvykdymui yra karinės produkcijos kainodaros sistemos tobulinimas".

Rusija ir toliau tobulina naują kainodaros modelį, kuris buvo priimtas 2017 m. gruodžio mėn. Su jo pagalba Kremlius tikisi sumažinti sąnaudas ir pagerinti gynybos pramonės veiklos rodiklius. "Jis skatina gynybos pramonės organizacijas sumažinti sąnaudas, įdiegti šiuolaikines gamybos ir valdymo technologijas, taip didinant pramonės efektyvumą, investicinį pramonės šakos patrauklumą ir gebėjimą gaminti konkurencingus, aukštųjų technologijų produktus, skirtus civiliniam naudojimui", - pareiškė Putinas. - Turime ir toliau optimizuoti kainodaros sistemą. Aktyviai taikyti modernias informacines ir skaitmenines technologijas, kad būtų galima giliau išanalizuoti, kaip formuojasi karinės produkcijos kainos, greitai nustatyti probleminius taškus. "

Pasak V. Putino, pastaraisiais metais pasiekė sustabdyti talentingų darbuotojų praradimą Rusijos gynybos pramonėje, kuri susilpnėjo dėl senųjų tarybinės epochos specialistų išėjimo į pensiją ir perėjimo į kitas sritis. Be to, Putinas pareiškė, kad gynybinis-pramoninis kompleksas daro didelę pažangą pritraukiant naujus talentingus darbuotojus.

"Gynybinio pramoninio komplekso veiksmingumas tiesiogiai priklauso nuo pramonės darbuotojų potencialo vystymo", - pasakė jis. - Pastaraisiais metais šiam klausimui buvo skiriamas padidintas dėmesys. Dėl ko pramonės specialistų skaičius stabilizavosi, o eilėje organizacijų jis padidėjo. Svarbu, kad GPK sukurtų sąlygas talentingų jaunų žmonių, kurie sugeba išspręsti labiausiai ambicingus uždavinius ir užtikrinti mokslinį mokyklų tęstinumą, pritraukimui ir išlaikymui ".

V. Putinas taip pat atkreipė dėmesį į Rusijos (kaip jis mano) sėkmę kuriant naujus projektus, iš kurių 21 buvo patvirtinti 2015 metais. "Šios programos įvykdymo rezultate kariuomenės turėtų gauti naują techniką, naujausių modelių ginklus, kurie, kalbant apie taktines ir technines charakteristikas, yra geresni už jų užsienio analogus, - pareiškė prezidentas. Tarp jų yra "Sarmat" raketinė sistema, penktos kartos naikintuvas "Su-57", ypač apsaugotas tankas ant "Armata" kovinės platformos, taip pat ZRK S-500 ir projekto 677 povandeninis laivas".

Laikas parodys, kiek sėkmingos bus perspektyvios Rusijos gynybos pramonės programos.