Moterys prieš vyrus JAV: Kristina Ford galėjo apgauti melo detektorių

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/25781/moterys-p... 2018-10-04 11:26:00, skaitė 421, komentavo 0

Moterys prieš vyrus JAV: Kristina Ford  galėjo apgauti melo detektorių

Kairiųjų feministinių sluoksnių bandymai apjuodinti teisėją Bretą Kavano (Brett Kavanaugh), kurio kandidatūrą JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) teikia į Aukščiausią teismą, gėdingai žlunga.

Skandalas prasidėjo po Kristina Bleizi Ford (Christine Blasey Ford) tvirtinimo, jog Kavano, vykstant vakarėliui 1980-aisiais, kai jai buvo 15, o jam 17 metų, kartu su draugu Marku nusivedė ją į kambarį, stumtelėjo ant lovos ir bandė nurengti. Tuo visas reikalas ir pasibaigė, tačiau po to įvykio Kristina Ford, vėliau tapusi psichologijos profesore, ilgus metus kentė nuo potrauminio sindromo, depresijos ir net klaustrofobijos, bijodamasi ankštų patalpų.

Po to, kai abi pusės buvo išklausytos Senate, tirti Kristina Ford kaltinimus ėmėsi FTB. Šios tarnybos darbuotojai apklausė Kavano draugą Marką, kuris paliudijo, jog tokio atvejo jo biografijoje nebuvo. Tą patį pasakė Kristinos Ford paminėti kiti liudininkai – P.J.Smit ir jos draugė L. Keisar, kurios, esą irgi dalyvavo minėtame vakarėlyje. Jos abi paliudijo, jog neatsimena nei tokio atvejo, nei tokio vakarėlio.

Užvakar Kristinos Ford versijai buvo suduotas dar vienas smūgis – TV kanale „Fox“ pasisakė jos buvęs sugyventinis. Jis paskelbė, jog Kristina niekada jam nepasakojo nei apie jokius seksualinius priekabiavimus iš Kavano pusės, ir apskritai apie jokius panašius atvejus. Jis paneigė moters tvirtinimus apie tai, jog ji esą kentė nuo klaustrofobijos ir vengė uždarų patalpų.

Be to, kitas vyras, gyvenęs kartu su Kristina 90-aisiais metais, pareiškė, jog ji kalbėjo netiesą tvirtindama, kad būdama psichologe nėra susipažinusi su melo detektoriaus apgavimo technika. Jis papasakojo, jog Kristina Ford padėjo savo draugei pasiruošti patikrinimui su melo detektoriumi, kai ta rengėsi atrankos testams pareigoms į generalinę prokuratūrą.

Tokiu būdu, pilnai įmanoma, jog Kristina Ford sumelavo sukart – ir tada, kai sakė, jog neturi įgūdžių apgauti melo detektorių, ir tada, kai ją pačią tikrino melo detektoriumi, kai buvo apklausiama apie tai, kas nutiko su Kavano.

Papildomi skundai gauti prieš Kavano po Kristinos Ford pareiškimo pasirodė tiek neįtikėtini, jog netgi laikraštis New York Times, nepasižymintis išrankumu tokiuose reikaluose, nesiryžo jų skelbti.

Dar vieną skundą pateikė Debbie Ramirez, tvirtinusi, jog Kavano dalyvavo „grupiniame seksualiniame jos užpuolime“, kai ji mokėsi Jeilio universitete. Tačiau D.Ramirez prisipažino, jog buvo girta, blogai atsimena kas vyko tą naktį ir negali tiksliai pasakyti, koks buvo Kavano vaidmuo toje istorijoje. CNN TV kanalas pabandė atlikti nuosavą žurnalistinį šios istorijos tyrimą, tačiau jam nepavyko atrasti nė vieno liudininko, kuris galėtų patvirtinti Debbie Ramirez istoriją.

Kartu su tuo, kaip pažymi amerikiečių spauda, visa ši istorija praktiškai neįtakojo techninio Kavano patvirtinimo proceso – jis priklauso nuo balsavimo Senato Teisės komitete, kuriame respublikonai turi dviejų balsų persvarą. Vienu ar kitu atveju demokratai vis tiek balsuotų prieš Kavano kandidatūrą, o respublikonai už, kadangi balsavimas yra politinio pobūdžio.

Dabar balsavimas gali būti atidėtas iki FTB tyrimo pabaigos, tačiau, jeigu nebus atrasta realių faktų, juodinančių Kavano, Senatas, greičiausiai, patvirtins jo paskyrimą.