Rusija yra pagrindinė anglies tiekėja Ukrainai. O jūs dar tikite, propagandiniu melu apie "Rusijos-Ukrainos karą"?

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-10-04 11:28:19, skaitė 714, komentavo 1

Rusija yra pagrindinė anglies tiekėja Ukrainai. O jūs dar tikite, propagandiniu melu apie

Ukraina ruošiasi šaltai žiemai, todėl šiais metais anglies importas iš Rusijos bus dar didesnis nei pernai

VILNIUS, spalio 4 — Sputnik. Rusija išlieka pagrindine anglies tiekėja Ukrainai, agentūrai "UNIAN" pareiškė  Ukrainos kalnakasių nepriklausomos profsąjungos vadovas Michailas Volynecas.

"Praėjusiais metais Ukraina importavo antracitą už 75 mlrd. grivinų (apie 2,6 mlrd. JAV dolerių), iš Rusijos — už 53 mlrd. grivinų (apie 1,8 mlrd. JAV dolerių). Šiais metais importuojama dar daugiau antracito. Numatoma šalta žiema ir planuojama importuoti daugiau didesnėmis kainomis", — teigė jis.

Tačiau šalies transporto infrastruktūra nėra pasirengusi padidinti importą, pažymėjo profsąjungos vadovas. Volynecas taip pat nurodė, kad anglies atsargos Ukrainos šiluminės elektrinėse yra 600 tūkst. tonų mažesnės nei pernai.

Ukrainos valdžia dėl konflikto Donbase prarado prieigą prie daugumos kasyklų, nes pelningiausios yra Kijevo nekontroliuojamoje teritorijoje. Būtent ten yra iškasamas reikalingas antracitas. Įmonės su Ukrainos kontrole išgauna nepelningą dujinę anglį. Todėl Kijevui reikia importuoti anglį iš Rusijos, Pietų Afrikos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

2017 metų rudenį Kijevas paskelbė sankcijas daugeliui Rusijos bendrovių. Į sąrašą pateko "Južtrans", "Pietų anglies kompanijos" dalis. Bendrovei buvo uždrausta eksportuoti anglį į Ukrainą. Sankcijų taikymo pagrindas yra "veiksmai, kurie gali kenkti šalies ekonominiam saugumui". Tačiau netrukus apribojimai buvo panaikinti.