Lietuvos propagandistų nesėkmės Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime 2018. II-dalis

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-10-04 20:49:06, skaitė 517, komentavo 1

Lietuvos propagandistų nesėkmės Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime 2018. II-dalis

Lietuvos propagandistų nesėkmės Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime 2018 diskusijoje „Ar Lietuvos žiniasklaidą puola tik troliai?“

II - dalis nuo 22 įrašo minutės ėLėRTė Mediatekoje. Atkreipkite dėmesį - 88 peržiūros per tris mėnesius:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013698126/pljs-2018-ar-lietuvos-ziniasklaida-puola-tik-troliai

Ir štai prakalbo pats Saldžiūnas. Jis kaip faktą pasakoja apie Sankt Peterburgo trolių fabriką.

Noriu priminti, kad apart narkomanės iš Suomijos Džesikos Arro kitų pasakojimų lietuviškai apie trolių fabriką nėra. Tą narkomanės (Ji pati prisipažino reguliariai vartojiusi amfetaminą) pasigavo Budrė. Jūs įsivaizduokit suomę su suomiškiu pasu ateinančia įsidarbinti į Rusijos trolių fabriką Sankt Peterburge ir uždavinėjančią visokius klausimus. Bet Budrei narkomanės pasakojimas tiko ir patiko. Ir Saldžiūnui.

Kaip kitaip jie paaiškins nureitinguotus komentarus kurie yra visiškai priešingi skleidžiamai tekste propagandai. Tik tuom, kad reitinguoja ir komentuoja gryni rusai lietuviškai iš Sankt Peterburgo be akcento ir be gramatinių klaidų. Štai šviežiausias pvz:

Pasakykit , kad komentarus rašė ir reitingavo rusai iš Sankt Peterburgo. Kodėl Delfis nuo komentarų nuėmė valstybines vėliavėles prie komentuotojo IP? Juk būtų aišku iš kokios valstybės rašoma. Apie TOR ar kažkokius IP pakeitimus negaliu pasakyti.   Gal yra bandžiusių rašyti slepiant savo tikrajį IP?

Kiek tai kainuoja laiko parašyti 100 komentų iš skirtingų IP? Skirtingi IP reiškia skirtingų 100 valstybių.

Šiaip pats Delfis ar ėLėRTĖ galėtų atlikti žurnalistinį tyrimą ir įrodyti jog tai labai paprasta Rusijos ir kitiems troliams. Padarysit  paaiškinsit kaip tai daroma? Nemanau...

Saldžiūnas pasakoja apie Karo ministro Karoblio spaudos konferenciją pernai trukusią daugiau nei valandą (?...!) ir šiemet išeina dviejų minučių video iškarpa kurioje Karoblis lietuviškai šneka apie Ukrainą. Kažką pozityvaus. Apie Krymą. Ir uždėti rusiški titrai, kad Ukraina žlugusi valstybė. Ir kad Karoblis Krymą pripažįsta Rusijos dalimi ir t.t ir pan. Ir Saldžiūnas pasakoja kaip iš melagingų titrų padaroma melaginga naujiena ir kaip ji plinta VKONTAKTE per FEICEBIŪKĄ ir t.t. ir pan.

Nu Vaidas paaiškina, kad žmonės patiki...

Bet Saldžiūnas galėjo paimti parodyti tuos melagingus rusiškus titrus ir vietoje stebint Pasaulio lietuvių jaunimui sutriuškinti propagandistus platinančius melagingas naujienas. Kadangi aš esu kritiškai mąstanti visuomenės dalis, klausiu Saldžiūno:

Kur ta dviejų minučių video iškarpa? Gal aš praleidau? Jūs kas nors tuos titrus matėt? Nuorodą ar linką galėjot ekrane parodyt?

Ir man sukirba mintis. SALDŽIŪNAS MELUOJA? 99 procentai, kad meluoja. Saldžiūnas meluoja Pasaulio lietuvių jaunimui?

Negi nebuvo galima paįvairinti diskusijos parodant dviejų minučių video iškarpą? Juk geriau vieną kartą pamatyti, nei 10 kartų išgirsti Saldžiūno melą.

Net jei Karoblis būtų iš tiesų sakęs, jog Ukraina po 2014m. perversmo nepavykęs projektas? Tai būtų melas? Kitokia nuomonė? Kas būtų atsitikę? Kas? Saldžiūnai? Gali pasakyti? Gal tu manai, jog Ukraina šiandien puiki valstybė? Pažiūrėk į skrynus. Tai vyksta teisme. Teismo proceso metu.

Tu Saldžiūnai manai, kad tai yra normalu? Pažiūrėk ir atsakyk:

Saldžiūnai, tai vyksta Ukrainos teisme!  Proceso metu...

Saldžiūnai, normalu kai vidury dienos valstybės sostinėje Kijeve susprogdinamas žurnalistas? Kas atsako už tvarką valstybėje?

Saldžiūnai, tau normali valstybė kai prie namų nušaunamas poetas Buzina, o jo žudikai paleidžiami teismo, nors įrodymų pakanka? Juk teisėjai BIJO!

Saldžiūnas tęsia, kad melagingoje žinutėje atidarius linką ten bus VIRUSAS. Baisus baisus virusas. Kuris pasklis jūsų kompiuteryje. Gal būt tai bus jūsų darbovietės kompiuteris. Ir tas trolių žaidimas iš pradžių atrodo nekaltas žaidimas gali baigtis rimtomis pasekmėmis, - pasakoja Vaidas.

Oho. Kaip baisu baisu. Virusas būna tik melagingoje žinutėje? Teisingoje ne? Bet aš noriu Saldžiūnui papasakoti apie tokį nusipelnusi agronomą Pranckietį. Pranckiečio kanceliarija gavo laišką apie vokiečių išprievartautą mergaitę Rūkloje. Ir ką padarė Pranckietis? Saldžiūnai, tu žinai ką padarė Pranckiečio vadovaujama Seimo kanceliarija su laišku apie vokiečių išprievartautą mergaite su jame buvusiu baisiu baisiu virusu? Saldžiūnai, tu nepatikėsi:

"Seimo pirmininko V. Pranckiečio atstovė spaudai Dalia Vencevičienė DELFI pasakojo, kad gavus laišką jis iškart buvo persiųstas visoms atsakingoms institucijoms: Valstybės saugumo departamentui, Krašto apsaugos ministerijai, Vidaus reikalų ministerijai, mat laiško turinys sukėlė įtarimų"

Supranti? Seimo ir Lietuvos elektroniniame saugume yra spraga. Ta spraga vadinasi Pranckietis.  Vo... Bliamba. Ar nepasodins mane kaip to Varguolio kuris paviešino spragas Sveikatos e-sistemoje? Juk priešai dabar žino, kad atsiuntus laišką su virusu į Seimą, jis iškart išsiuntinėjamas VSD ir VRM.

Tiesa Saldžiūnai, tu žinai, kad Lietuva sukūrusi savo neveikiančias e-sistemas ruošiasi to pamokinti ukrainiečius. Įsivaizduoji?

Galėtum pasigilinti ir aprašyti. Va tokie reikalai.

Supranti, Saldžiūnai, koks tu apgailėtinas? Supranti, kad savo nusišnekėjimais diskridituoji ne tik save bet ir visus sisteminius žurnalistus?

Ir aš esu įsitikinęs, kad tuos laiškus jūs patys sau ir rašote. 99 procentai. Jokios tai atakos. O papraščiausios elektronines šiukšles kurias reikia paprasčiausiai išdiletinti ir ištrinti...

Pasiūlymas LRT, DELFIUI:

Galite man atsiųsti darbo pasiūlymus. Galėčiau užsiimti jūsų feikų demaskavimu. Kaip manote? Jei jums reikalingas feikų demaskuotojas tai susisiekit su manim. Dėl atlyginimo sutarsim.

Visi klysta visi daro klaidas - tik sunku prisipažinti. O jūs ten vieni kitus pažįstat ir nedemaskuosit vienas kito. Kad nebūtų piktumų tarp jūsų leiskit tą darbą dirbti man. Aš už sutartą atygį demaskuosiu jus visus jei būsit to nusipelnes. Man nėra autoritetų ir jokių žurnalistikos guru...

Pasiūlymas rimtas. Kreipkitės. Pradžioje galėčiau dirbti puse etato. O paskui matysim. Parašykit. Nepasididžiuokit. Parodydami viešai savo klaidas tik sustiprėsite.