Romeo ir Džuljetos miestas pasiskelbė miestu „už gyvybę“

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/rom... 2018-10-09 11:08:25, skaitė 619, komentavo 0

Romeo ir Džuljetos miestas pasiskelbė miestu „už gyvybę“

Veronos miestas seniai įamžintas kaip meilės miestas. Dabar, kai savivaldos tarybos nariai pritarė pasiūlymui šį šiaurės Italijos miestą oficialiai paskelbti miestu „už gyvybę“ (angl. pro-life), jis galės būti žinomas ir kaip gyvybės miestas.

Motinystės skatinimas

Tarybos nariai pritarė „iniciatyvai užsiimti abortų prevencija ir skatinti motinystę“, kurią pasiūlė partijai Lyga priklausantis Alberto Zelgeris. Pasiūlymas turėjo tris tikslus: paskelbti Veroną miestu „už gyvybę“, finansuoti vietinius gyvybę saugančius projektus ir skatinti regioninį projektą, leidžiantį nėščiosioms anonimiškai atiduoti savo kūdikius įvaikinimui.

Nepaisant moterų teises ginančių grupių protestų, už pasiūlymą balsavo 21 tarybos narys, prieš – 6. Tarp kitų, pasiūlymą palaikė meras Federico Sboarina ir centro kairiosios Demokratų partijos lyderė Carla Padovani.

Gyvybės saugojimas

Anksčiau šiais metais užregistruotas A. Zelgerio pasiūlymas sutampa su keturiasdešimtosiomis Italijos abortų įstatymo metinėmis. Pasiūlyme yra stiprių gyvybę ginančių teiginių, pavyzdžiui, numatoma, kad komitetas „pripažįsta, kad kiekvieno asmens gyvenimas nuo pradėjimo iki natūralios mirties turėtų būti sveikintinas ir saugomas visais aspektais“.

Jis griežtai kritikuoja abortų įstatymą, kuris, kaip teigiama, buvo skirtas išskirtiniams atvejams ir siekiant užgirsti kelią nelegaliems abortams, o realybėje „prisidėjo kaip aborto kaip kontracepcijos priemonės naudojimo“. Toliau rašoma, kad įstatymas turėtų informuoti moteris apie alternatyvas abortui (įvaikinimą, ekonominę, psichologinę pagalbą, darbo paramą), bet taip nutinka retai.

Realios pagalbos moterims finansavimas

„Kartais užtenka mažos ekonominės pagalbos ar darbo perspektyvos tam, kad su sunkumais susidurianti moteris atrastų ramybę, reikalingą rūpintis savo vaiku“, todėl pasiūlymas ragina į Veronos biudžetą įtraukti gyvybę saugančių organizacijų finansavimą.

Remiantis sveikatos ministerijos 2016 metų duomenimis, Italijoje šiek tiek daugiau nei 70 proc. ginekologų atsisako atlikti abortus.

Galbūt Meilės miestas yra pavyzdys, kaip visos šalys gali susivienyti teikdamos praktinę pagalbą moterims ir vietiniu lygmeniu kurdamos gyvybės kultūrą.

versta pagal Verona, city of Romeo and Juliet, declares itself pro-life