Pentagonas: JAV gresia karinės technikos pranašumo praradimas

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: https://ltnacionalistas.wordpr... 2015-04-11 06:20:32, skaitė 4179, komentavo 0

Pentagonas: JAV gresia karinės technikos pranašumo praradimas

pentagon.jpg

Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje Pentagono atstovas Robert Work pareiškė, kad JAV gresia galimybė prarasti savo turimą karinės technikos pranašumą kitų valstybių, ypatingai Kinijos, atžvilgiu.

Tai reikalauja JAV dar labiau didinti savo išlaidas kariniam pasirengimui ir karinės technikos vystymui.

Pagrindinis Pentagono ginklų supirkėjas Frank Kendall savo darytame pareiškime teigė: „Galimi priešininkai konkuruoja su JAV lyderyste konvencinio karo pajėgumuose kaip dar nėra tekę matyti nuo Šaltojo karo pabaigos.“ Tuo tarpu JAV generolai reiškia nerimą dėl Kinijos ir Rusijos statomų pažangių priešlėktuvinių ir priešlaivinių raketų.

Iš vienos pusės, tai gali būti smunkančios JAV galios indikatorius, bet, kita vertus, yra neatmestina ir galimybė, jog JAV valdžia tiesiog mėgina hiperbolizuoti tariamą Kinijos ir Rusijos grėsmę tam, kad sukurtų pretekstą ne tik tolimesnei karinės pramonės komplekso plėtrai, bet ir šalyje ir taip jau ribotų socialinių garantijų apkarpymui.

Šiaip ar taip, vyksta ginklavimosi varžybos tarp JAV ir Kinijos su Rusija, kurios jau pagal pačią kapitalistinio imperializmo logiką pilnai gali vieną dieną peraugti į karinę konfrontaciją. Kitas galimas ateities variantas, tikėtina, būtų dar gilesnė ekonominė ir finansinė krizė nei kad buvo 2008-aisiais, tačiau bet kuriuo atveju galime nei kiek neabejoti, kad globalinis kapitalizmas žmonijos prie gero neveda.