Naujausias „Kalašnikov“ kūrinys

Autorius: ble Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-10-09 20:15:20, skaitė 843, komentavo 1

Naujausias „Kalašnikov“ kūrinys

Rusijos gyventojai atsargiai stebi vis didėjančius valdžios užmojus susidoroti su nepasitenkinimą reiškiančiais piliečiais. Rugsėjo 19 dieną valstybinis koncernas „Kalašnikov“ pristatė naują, jau antrąją mobilaus komplekso „Siena“ versiją, kurią naudos nacionalinė gvardija. Mašina skirta masinių mitingų išvaikymui ir turi funkciją šaudymui į žmones. Oficialiame koncerno tinklapyje skelbiama, kad iki metų pabaigos Rusijos nacionalinei gvardijai ruošiamasi pagaminti 10 tokių sunkiųjų kovos mašinų.

Buldozeris ir šarvuota siena

„Sienos“ konstrukcijoje, kaip ir galima spręsti pagal pavadinimą, svarbiausias priedas yra šarvuota siena. Ji kartu su kita papildoma įranga sumontuota ant keturių ašių „Kamaz“ sunkvežimio važiuoklės. Su visais priedais viena tokia mašina sveria 28 tonas. Išskleidžiamos sienos plotis apima 8 metrus, o aukštis – 3 metrus. Priekyje taip pat sumontuotas buldozerio verstuvą primenantis peilis, kuris padės skirtis kelią per minią ir tuo pat metu veiks kaip papildoma apsaugos priemonė. Sieną sudaro penki šarvuoti skydai, kurie suskleisti laikomi už sunkvežimio kabinos. Hidraulinė įranga leidžia kovinę parengtį pasiekti per 3,5 minutės. Pati masyviausia centrinė dalis yra standžiai pritvirtinta tiesiai prie hidraulinio keltuvo.

Prie abiejų jos šonų pritvirtintos atlenkiamos sekcijos, o ant šių – dar po vieną. Pastarąsias išskleidžia hidraulika. Kiekvienoje iš sienos sekcijų yra po dvi ambrazūras, pro kurias užlipę ant papildomų platformų gvardijos nariai galės šaudyti į minią.

Nelaistys, bet akins

Naujojoje versijoje buvo atsisakyta vandens patrankos. Vietoje jos sumontuota kitokia įranga, pavyzdžiui, galingi stroboskopai, kurie akins protestuotojus. „Siena“ taip pat turi papildomus šviesos diodų žibintus, kurie apšvies aplinką gvardijos pareigūnams.

Visa mašinos važiuoklė buvo apsaugota papildomais skydais, kurie neleis pamesti po ratais degiųjų medžiagų ar savadarbių sprogstamųjų įtaisų. Kabinoje vietos pakaks tik dviem žmonėms – vairuotojui ir būrio vadui. Jie aplinką stebėti galės ir per monitorius, kuriems vaizdą teiks išorėje sumontuotos kameros.

Žmonės neslėpė pykčio

Naujoji kovos mašina sukėlė nemažą pasipiktinimą tarp eilinių rusų. „Kalašnikov“ tinklapyje žmonės komentavo, kad gėdinga konstruoti savo piliečių žudymo įrankį.

Atsirado ir tokių, kurie pareiškė, kad koncerno atstovai blogesni už fašistus ir už tokius darbus jiems niekas neatleis. Žmonės pastebėjo, kad jei garsusis išradėjas ir karo inžinierius Michailas Kalašnikovas, kurio vardu buvo pavadinta kompanija, būtų gyvas, sužinojęs apie tokius planus su ja nebenorėtų turėti nieko bendro.