Rusija pareiškė apie Kijevo "isteriją" dėl turistų skaičiaus padidėjimo Kryme

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-10-10 17:29:40, skaitė 343, komentavo 1

Rusija pareiškė apie Kijevo

Krymo vyriausybė pranešė, kad beveik milijonas Ukrainos turistų, kurie šiais metais atostogavo pusiasalyje, paliko teigiamus atsiliepimus

VILNIUS, spalio 10 — Sputnik. Ukrainos valdžios koncepcija apie Krymo "okupacinį režimą" patyrė fiasko, praneša RIA Novosti su nuoroda į Krymo ministrų tarybos pirmininko pavaduotoją, nuolatinį respublikos atstovą prie Rusijos prezidento Georgijų Muradovą.

Apie tai jis pareiškė, primindamas respublikos kurortų ir turizmo ministerijos statistiką, kurią anksčiau pateikė ministerijos vadovas Vadimas Volčenko. Statistikos duomenimis, šiais metais Kryme apsilankė šeši milijonai 164 tūkstančiai turistų, tai yra 29 procentais daugiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį ir net rekordiniai skaičiai per visą posovietinę erą. Beveik milijonas turistų, 16 procentų viso turistų srauto, atvyko iš Ukrainos. Tai yra 17 procentų daugiau nei per praėjusius metus.

Pasak Muradovo, "kaimyninėje Ukrainoje tai sukelia tam tikrą isteriją".

"Griūva visa "okupacinio režimo" Kryme koncepcija, kai milijonas ukrainiečių atvyksta, puikiai ilsisi ir pateikia savo teigiamus atsiliepimus socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje", ― pažymėjo Krymo vyriausybės vicepremjeras.

Respublikos vadovas Sergejus Aksenovas, savo ruožtu, pabrėžė, kad į ukrainiečius Kryme palankiai žiūrima ir nėra "jokio išankstinio požiūrio" iš vietos valdžios pusės.

Pusiasalis grįžo į Rusijos Federacijos sudėtį 2014 metų kovą. Tai įvyko pagal referendumo, įvykusio po valstybinio perversmo Ukrainoje, rezultatus. Daugiau nei 96 procentai Krymo gyventojų ir daugiau nei 95 procentai Sevastopolio gyventojų balsavo už susivienijimą su Rusija.