Nuo metų pradžios Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo 12 tūkst žmonių

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-10-11 10:49:31, skaitė 457, komentavo 0

Nuo metų pradžios Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo 12 tūkst žmonių

Statistikos departamento duomenimis, nors išvykstančių gyventojų skaičius įspūdingas, tačiau galima pastebėti, kad jų mažėjimo tempas lėtėja

VILNIUS, spalio 11 — Sputnik. Lietuvos statistikos departamentas teigia, kad šalies gyventojų skaičius nuo sausio iki šių metų rugsėjo sumažėjo 12 tūkstančių žmonių, praneša RIA Novosti.

"Spalio pradžioje Lietuvoje gyveno 2 797 milijonai žmonių, 12 tūkstančių mažiau nei šių metų pradžioje. Tačiau džiugina tai, kad gyventojų skaičiaus mažėjimo tempas lėtėja", — teigiama departamento pranešime.

Departamentas pabrėžia, kad nuo sausio iki rugsėjo iš Lietuvos išvyko 3 608 žmonių, o praėjusiais metais per tą patį laikotarpį iš Lietuvos emigravo apie 24 tūkst. žmonių. Be to, imigracijos srautas šiais metais išaugo. Praėjusiais metais į Lietuvą imigravo 17 tūkstančių žmonių, o šiais metais beveik 29 tūkst.

Anksčiau buvo pranešama, kad Lietuva yra Europos Sąjungos lyderė pagal gyventojų mažėjimą. Per praėjusius metus gyventojų skaičius sumažėjo 13,8 proc.

Lietuva taip pat yra tarp ES šalių lyderių pagal emigravusių piliečių skaičiaų, nors ilgą laiką Lietuvos valdžia iš esmės nepripažino emigracijos kaip rimtą problemą.

Per pastaruosius dvejus metus emigracijos lygis Lietuvoje išaugo daugiau nei pusantro karto. Jei 2015 meatais iš šalies išvyko apie 30 tūkstančių žmonių, tai 2017 metais — 50 tūkst. Negelbsti ir atvykstančių migrantų skaičius, kuris nuo 2017 metų mažėja.

Pasak ekspertų, kai kurios reformos, kurių ėmėsi valdžia arba tik planuoja įgyvendinti, prisideda prie gyventojų mažėjimo.