Žirinovskis "prasitarė" apie kompleksus S-700, "apimančius visą planetą"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-10-15 14:30:08, skaitė 1006, komentavo 1

Žirinovskis

Rusijos deputatas pareiškė, kad Maskvoje yra ginklų, kurie gali užtikrinti, kad "nė vienas orlaivis nepakils į orą"

VILNIUS, spalio 15 - Sputnik. Rusijos Dūmos deputatas Vladimiras Žirinovskis teigia, kad Rusija tariamai turi oro gynybos sistemas S-600 ir S-700.

Tai politikas pasakė programoje "Vakaras su Vladimiru Solovjovu", komentuodamas S-300 kompleksų perdavimą Sirijai.

Kaip pabrėžė Žirinovskis, JAV susidomėjo šia sistema tik po to, kai ji buvo priststyta į Damaską, nes dabar Izraelio, Vašingtono sąjungininko, kariniai lėktuvai gali būti sunaikinti.

"Ir amerikiečiai bijo, kad visas pasaulis pamatys, kad geriausia oro gynybos sistema pasaulyje yra Rusijos S-300. O mes turime S-400, S-500, S-600 ir S-700. Mes galime visą planetą apimti, ir nė vienas orlaivis nepakils į orą", - sakė deputatas.

Po jo pareiškimo studijoje pasigirdo juokas, o vedėjas Vladimiras Solovjovas pajuokavo, kad Žirinovskis neturėtų išduoti paslapčių, "nes gali papasakoti apie baisią sistemą S-1500".

Atsakydamas į tai Žirinovskis sakė, kad, jo nuomone, "S-700" bus paskutinis modelis, "nes pasaulyje nebebus daugiau raketų kilimui". Pasak jo, šis kompleksas "galutiniai uždarys visas paleidimo aikšteles, ir tai bus paskutinis Rusijos oro gynybos sistemos smūgis".

Nuo 2007 metų Rusijos apginklavime yra zenitinių raketų kompleksas S-400 "Triumf". Sistema gali pasiekti aerodinaminius taikinius iki 400 kilometrų atstumu ir taktinius balistinius taikinius 60 kilometrų atstumu. S-400 kompleksas taip pat gali numušti kruizines raketas, taktinius ir strateginius orlaivius.