Vėl šventė skurstantiems: „Lidl“ parduotuvėje p-rezidentė D. Grybauskaitė davė startą šimtmečio „Maisto banko“ akcijai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/vel-sv... 2018-10-16 15:32:01, skaitė 1101, komentavo 7

Vėl šventė skurstantiems: „Lidl“ parduotuvėje p-rezidentė D. Grybauskaitė davė startą šimtmečio „Maisto banko“ akcijai

Lietuvos Respublikos p-Rezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė „Lidl“ parduotuvėje, kur davė startą 26-ajai „Maisto banko“ akcijai vargingiausiai gyvenantiems žmonėms paremti, pranešė p-Rrezidentūros viešųjų ryšių skyrius.

Skelbiama, kad „šalies vadovė surinko būtiniausių maisto prekių krepšelį ir perduodama jį savanoriams visus šalies žmones pakvietė ateinantį savaitgalį aktyviai dalyvauti maisto rinkimo akcijoje bei dosniai dalytis su tais, kurie gyvena nepritekliuje“.

„Vargu ar dar yra šalyje žmogus, kuris nebūtų girdėjęs apie šią galimybę pasidalyti maistu su gyvenančiais vargingiausiai. Kasmet bendras tikslas padėti skurstantiesiems sutelkia daugybę neabejingų žmonių, savanorius, prekybos įmones ir svariai prisideda sprendžiant aktualias socialines problemas šalyje“, - partuotuvėje pasakė p-rezidentė.

Screen%20Shot%202018-10-16%20at%2007_46_22.png

Šiemet nuotaikinga „Maisto banko“ rudeninė akcija, minėdama atkurtos Lietuvos šimtmetį, pirmąkart apims net 100 Lietuvos miestų ir miestelių, taip pasiekdama dar atokesnių rajonų ir kaimiškų vietovių skurdžiau gyvenančias šeimas.

Tiek organizacija „Maisto bankas“, tiek prekybos centras „Lidl“ yra Respublikos p-Rezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partneriai.

„Kasmet vis gerėjantys akcijos rezultatai tik įrodo, kad šalies žmonėms ne tas pats, kaip gyvena skurstančios šeimos. Vien pernai per pavasarinę „Maisto banko“ akciją surinkta maisto už rekordinę 460 tūkst. eurų sumą, paaukota apie 400 tūkst. maisto produktų“, - informuojama p-Rezidentūros pranešime.

„Maisto banko“ akcija Lietuvos miestuose vyks spalio 19–20 dienomis.

Screen%20Shot%202018-10-16%20at%2007_44_57.png

Šaltinis: prezidentas.lt