Liudvikas Jakimavičius. Tokios protkrušystės gal galėtume tikėtis Mozambike ar Šiaurės Korėjoj

Autorius: Liudvikas Jakimavičius Šaltinis: http://www.tiesos.lt/index.php... 2018-10-16 17:08:44, skaitė 871, komentavo 3

Liudvikas Jakimavičius. Tokios protkrušystės gal galėtume tikėtis Mozambike ar Šiaurės Korėjoj

Kas ta „kita“?

Žmonės kalba,kad nieko įdomaus mūsų didžiojoje žiniasklaidoje nebepasirodo. Nėra ką skaityti.

Netiesa. Kartais pasirodo ir labai įdomių dalykų. Pavyzdžiui vakar Delfi portalas paskelbė Spiner sociologinių tyrimų rezultatus, klausiant respondentų „Už kurį iš kandidatų į prezidentus balsuotumėte, jei rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį?“ Šie tyrimai nusipelno labai rimto tyrimo, ar apskritai tokie turėtų vadintis tyrimais?

Visų pirma, reikėtų tirti, kas juos užsakė, kiek sumokėjo ir iš kieno sąskaitos?

Antra, kas sudarė kandidatų sąrašą iš asmenų, kurie viešai nėra pasiskelbę, kad kandidatuos, o kai kurie net nedviprasmiškai pasakę, kad neketina, tačiau į sąrašą vis vien jie įtraukti, kaip pvz. Ž. Pavilionis, A. Guoga ar V. Blinkevičiūtė su V. Andriukaičiu, kai tuo pat metu į sąrašą neįrašomas pasiskelbęs kandidatuosiantis A. Juozaitis, beje, tą pačią dieną kaip ir G. Nausėda?

Tokios protkrušystės gal galėtume tikėtis Mozambike ar Šiaurės Korėjoj, kokią matome šiame tyrime. Jau nekalbu apie tą dvyliką procentų “kita”.

Tie “kita”, vadinasi surinko palaikymo kiekvienas mažiau už nominuotą Mazuronį su puse procento palaikymo.

Todėl tų „mizerių pavardės neminimos.(žr.lentelę).

reitingai.jpg

Vadinasi tokių “kitų” mažiausiai turėtų būti ne mažiau nei dvidešimt šeši, gavę po pusę procento kaip ir Mazuronis.

Darosi aišku, kad “to kito – kitos” pavardės nebuvo pateiktų kandidatų sąraše. Gal respondentai iš inercijos ir didelės meilės dar vis mano, kad bus pakeista Konstitucija ir trečiai kadencijai bus leista kandidatuoti Daliai Grybauskaitei? Todėl tyrėjai labai švelniai ir taktiškai ją pavadina „KITA“ su 12 nuošimčių jai simpatizuojančių.

Bet tai dar ne viskas, kokį muilą čia pila “sociologai”.

Užmeskite akį į lentelę ir paskaičiuokite. Konervatorių kandidatai – Nausėda, Ušackas, Šimonytė, Pavilionis graibo netoli penkiasdešimties procentų nuo visų rinkėjų.

Vadinasi, pagal tyrimą konservatorių reitingai turėtų suktis aplink tokią žymą, kai partijų reitingų analogiškai kreivi tyrimai rodo apie dvidešimt nuošimčių.

Kyla įtarimas, ar patikimiems respondentams nebuvo leista pasisakyti ne už vieną, bet už kelis ar net visus konservatorius, su kuo „objektyvų“ mūsų „sociologų“ tyrimą ir sveikiname.