Atsakymas į klausimą: "Bliamba, žmonės, na kada Jūs pradėsit patys galvoti?"

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-10-16 17:34:30, skaitė 309, komentavo 2

Atsakymas į klausimą:

Judėjų-satanistų sukurta "Biblija"  - vienas iš pavojingų ir klaidinančių stereotipų kūrimo įrankių

Gerbiama Lidžita, savo bloge aprašinėdama tūlo p-rezidentės garbintojo propagandinę ataką prieš Aurelijų Verygą, retoriškai paklausė: "Bliamba, žmonės, na kada Jūs pradėsit patys galvoti?"

Pajutau pareigą ir norą atsakyti: - Niekada.

Galvojimas, kaip ir bet koks kitas smegenų darbas reikalauja pastangų. Žmogus, būdamas racionalus padaras, optimizuoja savo veiklą, kad ji reikalautų kuo mažiau resursų. Mąstymo atveju - tam naudojami stereotipai - kažkada gyvenimo eigoje susikurti ir toliau naudojami automatiškai.

Kad žmogus atsisakytų savo stereotipų,  jis turi atsisakyti senų ir kurį laiką vargti bei prakaituoti, kol sukurs naujus, todėl senieji stereotipai išmetami į šiukšlyną tik esant būtinybei. O kartais, net ir kardinaliai pasikeitus aplinkai žmogus nekeičia savo stereotipų, kad ir kaip jie trukdytų jam suvokti elementarią realybę.

Ta dalis visuomenės, kuri nuolatos peržiūri savo stereotipus, juos apmąsto ir jeigu reikia - pasikoreguoja, yra labai nedidelė.

Būtent todėl realius visuomenės pasikeitimus, virsmus ir revoliucijas lemia ne "pilkosios masės" norai-nenorai-kliedesiai-įsivaizdavimai, o tos mažos sąmoningosios dalies atstovų jungimasis į interesų grupes, klanus, gaujas bei tokių grupių vieningas ir tikslingas darbas, kuris dažniausiai, aplinkinių net nėra pastebimas.

Norite realių pasikeitimų visuomenėje? Tuomet pamirškite apie tai, kad kažkas ir kažką turi dėl jūsų - ypatingų ir nepakartojamų padaryti.