Beveik pusė JAV karių yra įsitikinę greita karo pradžia

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-10-18 12:14:34, skaitė 584, komentavo 1

Beveik pusė JAV karių yra įsitikinę greita karo pradžia

Apklausos duomenimis, 46 procentai JAV karių mano, kad jų šalis kitąmet dalyvaus didelio masto kare su Rusija ar Kinija

VILNIUS, spalio 18 — Sputnik. Beveik pusė JAV karių mano, kad Jungtinės Valstijos netrukus bus įtrauktos į didelio masto karą. Apie tai liudija leidinio "Military Times" apklausa.

Tyrimo duomenimis, 46 ​​procentai JAV karių mano, kad jų šalis dalyvaus kare per ateinančius metus. Praėjusiais metais tokią nuomonę išreiškė tik penki procentai respondentų.

Dauguma respondentų (71 procentas) mano, kad pagrindiniu priešininku galimame kare bus Rusija, antroje vietoje – Kinija (69 procentai). 2017 metais už Rusiją pasisakė 53 procentai apklaustųjų, o už Kiniją – 45 procentai.

Be to, pagrindine grėsme JAV nacionaliniam saugumui kariai pavadino kibernetinį terorizmą (89 procentai). Jų nuomone, JAV kariuomenė blogai pasirengusi atremti tokius išpuolius.

Savo ruožtu pusė apklaustų karių mano, kad kitais metais jų šalis nebus įtraukta į rimtą karinį konfliktą. Anksčiau tokių buvo 67 procentai.

Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kad JAV kariai nebelaiko Šiaurės Korėjos rimta grėsme, to priežastimi tapo prezidento Donaldo Trampo politika Šiaurės Korėjos atžvilgiu.

Galingiausios pasaulio kariuomenės
Galingiausios pasaulio kariuomenės