Kremliaus ruporas surengė dar vieną hibridinę ataką prieš Lietuvą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kremli... 2018-10-19 11:17:46, skaitė 733, komentavo 1

Kremliaus ruporas surengė dar vieną hibridinę ataką prieš Lietuvą

Rusijos propagandistai savo publikaciją pabandė sustiprinti fotografija, kuri turėjo sudaryti skaitytojams įspūdį, kad esą Lietuvos gatvėse galima pamatyti ir tokių vaizdų su skurdžiais. Nuotr. sputniknews.lt

Plačiai Lietuvoje konservatorių bendruomenės rekomenduojamas, tačiau nelabai populiarus Kremliaus ruporas sputniknews.lt tęsia hibridinį karą prieš Lietuvą.

Bandoma sudaryti vaizdą, kad Rusijos Federacijos valstybės paslapties vadovaujama klestinti ir lyderiaujanti Lietuva velkasi uodegoje ir blogina visos ES rodiklius.

Peršama nuomonė, kad Lietuva pripažinta viena iš skurdžiausių Europos Sąjungos šalių, todėl neva „2017 metų Eurostato reitinge Lietuvos Respublika užėmė ketvirtą vietą pagal žmonių, gyvenančių žemiau skurdo ribos, skaičių“.

Teigiama, kad praėjusiais metais esą 29,6 proc. Lietuvos gyventojų esą gyveno žemiau skurdo ribos, neva taip rodo Eurostato duomenys.

„Palyginti su 2008 metais, šis skaičius išaugo 1,3 proc. Tarp Europos šalių Lietuva tapo ketvirta šiame reitinge. ES vidurkis buvo 22,5 proc. Į trejetuką pateko Bulgarija (38,9 proc.), Rumunija (35,7 proc.) ir Graikija (34,8 proc.).
Latvijos ir Estijos gyventojai taip pat atsidūrė žemiau skurdo ribos — atitinkamai 28,2 ir 23,4 proc. Mažiausia skurdo rizika buvo užfiksuota Čekijoje — 12,2 proc.“, - rašoma publikacijoje „Lietuva pripažinta viena iš skurdžiausių Europos Sąjungos šalių“.

Pranešama, kad Eurostato duomenimis, rizikos grupėje yra žmonių, kurių pajamos esą nesiekia 60 procentų šalies vidurkio.

Propagandinėje publikacijoje taip pat teigiama, kad neva anksčiau Lietuvos statistikos departamentas paskelbė 2017 metų duomenis, pagal kuriuos apie 390 tūkst. respublikos gyventojų esą gyveno žemiau skurdo ribos“.