Vilniuje, tarp Fabijoniškių ir Šeškinės, jau neaišku kelintą kartą per kelis mėnesius, dega kioskai

Autorius: Artūras Lesnikovas Šaltinis: https://www.facebook.com/artur... 2018-10-21 21:05:49, skaitė 457, komentavo 0

Vilniuje, tarp Fabijoniškių ir Šeškinės, jau neaišku kelintą kartą per kelis mėnesius, dega kioskai

 

Kažkada, kai žmonės buvo dar naivesni nei dabar, savivaldybė išaiškino, kad tai bus Gariūnų ir Kalvarijų turgų tiesioginis konkurentas. Žmonės už vieną varganą kioskelį, mokėjo po 4,5 - 5 tūkstančius Amerikos dolerių. Tais laikais tai buvo neįsivaizduojamai didelė pinigų suma. Šešių arų sodo sklypas Pavilnyje, kainavo apie 1-1.5 tūkstančio tų pačių amerikoniškų pinigų. Tą irgi gerai pamenu. Gariūnų ir Kalvarijų konkurentas nesigavo, "turgelis" liko.

Stovėjo kioskeliai gal dvidešimt metų ir niekam netrukdė. Darbai beveik jokie juose nevyko, kas naudojo kaip sandėliuką, keliuose buvo įsikūrę servisiukai ir viskas buvo ramu. O dabar štai pradėjo degt vos ne kas savaitę. Susidėvėjo?

Šių kioskų vietoje, pagal savivaldybės planą, turėtų nusidriekti Šiaurinė gatvė.. Šiaurinė gatvė prasidėtų nuo vakarinio aplinkkelio, tęstųsi per Pašilaičius, Fabijoniškes, Šeškinę...

Policija, liedama prakaitą ir nemiegodama naktimis, gaudo paslaptingus padegėjus jau nuo rugpjūčio mėnesio. Niekaip negalėdama atsekti nusikaltėlių. Akivaizdu, kad ieško kažkur ne ten. Jų vietoj, padegėjų paieškočiau savivaldybėje arba bendrovėje, kuri laimės konkursą gatvės tiesimui.

Iš tiesų maniau, kad tokie derėjimosi būdai jau raeityje. Galvojau, kad tai išgyvendinta dar tais laikais, kai buvo pastatyti šie paviljonai. Bet pasirodo ne. Laikas bėga, darbo metodai išlieka tie patys. Šlykštoka.

P.s. Apie pirmus padegimus: https://www.15min.lt/…/vilniuje-vis-bandoma-sudeginti-aplei…
---
P.s.s. apie planuojamas naujos gatvės statybas: https://www.15min.lt/…/vilniuje-atsiras-nauja-gatve-sujungs…