Visi į pagalbą Valstybės saugumo departamentui: išraukime geluonį agresoriaus hidrai dar lopšyje!

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: http://ragelskis.lt... 2015-04-13 22:35:40, skaitė 6273, komentavo 0

Visi į pagalbą Valstybės saugumo departamentui: išraukime geluonį agresoriaus hidrai dar lopšyje!


Kaliningrado šratasvydininkų "savanorių" desantas Kryme, 2014 metų pavasaris

Pradžiai, straipsnio ilgumo citata:

Valstybės saugumo departamentas paskelbė, kad Lietuvoje veikiančių šratasvydžių klubų nariai pernai vyko į turnyrą Kaliningrade, kur mokomasi Rusijos kariuomenės naudojamos karinės taktikos.

Žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad neįvardytų klubų nariai „imitavo Rusijos specialiųjų pajėgų taktiką ir treniravosi su Rusijos ir Baltarusijos šratasvydžio komandomis“.

Pernai šratasvydžio entuziastai iš Lietuvos dalyvavo militarizuotame Rusijos anklave vykusiame turnyre „Put k pobede“ ("Kelias į pergalę"), kurį organizuoja Rusijos specialiųjų pajėgų veteranų ir karų dalyvių asociacija „Specnaz-Rus“. VSD teigimu, šiuose turnyruose treniruojasi ir asmenys, priklausantys Rusijos karinės žvalgybos GRU specialiosioms pajėgoms.

„Tokiuose renginiuose dalyvaujantys šratasvydžio klubų nariai išmoksta Rusijos kariuomenės naudojamos karinės taktikos, šie įgūdžiai gali būti panaudoti vykdant realius karinius veiksmus su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis“, – teigiama VSD ataskaitoje.


V. Putinas ir Rusijos gynybos ministras Šoigu inspektuoja Kaliningrado šratasvydininkų pajėgas

O dabar klausimas:

Jeigu lakstymas po miškus su žaisliniais šautuvėliais ir pyškinimasis plastmasiniais šratais mūsų nuolat puolamos ir nuolat grėsmę patiriančios respublikos Valstybės saugumo departamentui kelia nerimą, kaip tuomet vertinti tuos Lietuvos piliečius, kurie savo laivalaikį leidžia žaisdami nedraugiškos Lietuvai šalies sukurtą komandinį-strateginį karinį simuliatorių "World of Tanks" ("Tankų pasaulis")?

Klausimas nėra toks kvailas, kaip atrodo, nes virtualių tankų simuliatorius, tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nekaltas vaikiškas užsiėmimas, lyginant su žaisliniais šautuvais. Labai prašau, žemiau esantį tekstą skaityti labai ATIDŽIAI, o perskaičius labai RIMTAI apmąstyti ir įvertinti visas galimas GRĖSMES mūsų šalies nacionaliniam saugumui.

Žaidimas "Worl of Tanks" (fanatų aplinkoje žinomas tiesiog kaip, "WoT") sukurtas Baltarusijos programuotojų firmos, įsikūrusios Minske, tiesiogiai diktatoriškos Baltarusijos vyriausybės remiamame naujųjų technologijų parke.

Žaidime žaidėjas dalyvauja komandinėse tankų kautynėse, už kurias renka taškus, perka virtualius tankus, juos tobulina, gilinasi į jų technines specifikacijas, valdymo subtilybes, o virtualių mūšių metu atidirbinėja nedidelių (iki 15-os vienetų) grupių komandinę strategiją kovojant su panašaus pajėgumo priešininkais realias sąlygas atitinkančiose lokacijose.


Žaidimo estetika - NLP priemonėmis programuojama seksualinė trauka tarybinei simbolikai ir militaristinei ideologijai

Nerimą keliantys klausimai:

Ar nepavojinga kad mažiausiai keliasdešimt tūkstančių Lietuvos piliečių - pagrinde šauktinių amžiaus, kasdien po kelias valandas praleidžia tokiose treniruotėse, kurių stimulas - pasiekti kuo aukštesnį meistriškumo lygį, nes tai suteikia galimybę įsigyti ir valdyti pačių naujausių tankų modelius?

Kas bus, jeigu tobulai įvaldžiusiems virtualiąją techniką netikėtai bus pasiūlyta persėsti už realių kovos mašinų valdymo pulto? Argi, nuolatinės tankų karo dozės užzombintas fanatas, pasiekęs aukščiausią - 12-ą lygį ir savo virtualiame angare laikantis kokių dvidešimties virtualių elitinių tankų kolekciją, atsisakys tokios galimybės?

Nepamirškime, kad Rusija šiuo metu aktyviai plėtoja ir meta milžiniškus resursus į kovinių, per atstumą valdomų robotų sritį - ir pirmiausia, žinoma, į jų agresyviai puolamąjai taktikai taip tinkamus tankus. Ar tik staiga neatsitiks taip, kad Lietuvoje gyvenantys "World of Tanks" asai vieną dieną savo kompiuteriais tiesiai iš namų galės prisijungti prie Kaliningrado, Sovetsko, Lydos ir Gardino bazėse stovinčių nuotolinių būdu valdomų tankų ir su džiaugsmu puls vykdyti nebe virtualių misijų, o realios savo šalies okupacijos?


Vienas iš perspektyvinių karinių Rusijos robotų prototipų

Ar gali Lietuvos VSD internetinės žvalgybos skyrius garantuoti, kad visi potencialūs, per "World of Tanks" verbuojami agentai, valandą "X" pasitiks ne kovinėje parengtyje, o ant tardymo izoliatoriaus narų? Ar yra sudarytas išsamus "WoT" žaidžiančių asmenų registras?

Ar mes turime pakankamai agentų, infiltruotų į "WoT" komandas? Ar jie aprūpinti visa reikiama kompiuterine ir programine įranga?

Tikiuosi, kad į visus šituos mano desperatiškus klausimus ir baimę, ar mes pasiruošę VSD turi vieną vienintelį atsakymą:

TAIP. VISADA PASIRUOŠĘ!


Lietuvos Respublikos sargyboje