Tarp gero ir dar geresnio

Autorius: Petras Dargis Šaltinis: http://petrasdargis.lt/rasinia... 2015-04-14 08:02:56, skaitė 2900, komentavo 0

Tarp gero ir dar geresnio

id_375102_f_4_s_19.jpg

"Ar tikrai valdžia ir elitas visada ir visi be išimties yra nedori, o visi paprasti žmonės yra gimę tyros ir geros širdies?" - klausia iš barščių išspjautas propagandistas kitų barščių lėkštėj.

Kada kas nors kritikuoja auksinę bažnyčią, davatkos paprastai klausia: tai negi visi kunigai blogi ir godūs? Jei ne, bažnyčia visai gera.

Yra buvę visai neblogų komunistų, tokių kaip gerbiama Grybauskaitė arba gerbiamas Linkevičius. Tai negi visi antikomunistai yra gimę tyros ir geros širdies, o komunizmo sistema bloga? Netgi fašistų yra buvę visai neblogų, o žydų - suktų ir klastingų. Tai ko kritikuojate holokaustą?

Kas šiandien galėtų patvirtinti, kad visi apvogtieji ir apgautieji yra geresni už vagis ir apgavikus? Ieškove, ar tu tikrai geresnis už atsakovą?

Tokia valdžios propagandos logika.

Štai užduotis: kada žmonės ima kalbėti apie išrinktų atstovų atstovavimą jiems, kai ima jie abejoti, ar jų atstovai tikrai atstovauja savo rinkėjams, reikia kalbą nusukti į moralės dausas. Ar tie, kurie reikalauja iš savo atstovų vykdyti jų valią, yra geresni už atstovus? Ar tas, kuris reikalauja skolos, yra geresnis ir tyresnės širdies už skolininką? Kaip tu gali reikalauti teisybės, jei pats nesi angelas? Ar tu dažniau eini į bažnyčią, ar tu meldiesi karščiau už Dalią ir Patriarchą? Arba už Butkevičių?.. Pradėk nuo savęs, o ne nuo elito. Geras būk pats - tada ir valdžia pagerės.

Yra visokių teorijų, kodėl išrinktieji atstovai tarnauja ne savo rinkėjams, bet tiems, kurie moka pinigus. Vieni sako, kad reikia jaunų politikų, tada jie tarnaus ne užsakovams, bet liaudžiai. Kiti - atvirkščiai. Jie siūlo labiau patyrusių, nes tie, kurie turi daugiau, daugiau nenorės. Dabar atsirado nauja idėja. Patys gimkit geros ir tyros širdies - štai tada atstovai pradės jums atstovauti. Žodžiu, patys kalti.

Niekada nesakiau, kad Valatka ir kiti valdžios subinkrapščiai yra kvaili ar idiotai. Jie patys ieško kvailių ir idiotų. Toks darbas - kalbėti kvailai. O aš nesu geresnės ir tyresnės širdies, todėl negaliu jų kritikuoti.