Už vyro ir moters santuokos gynimą atleistas gaisrininkų vadas laimėjo 1,2 mln. JAV dolerių bylą

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/uz-... 2018-10-26 09:10:46, skaitė 482, komentavo 1

Už vyro ir moters santuokos gynimą atleistas gaisrininkų vadas laimėjo 1,2 mln. JAV dolerių bylą

Buvęs Atlantos miesto gaisrininkų vadas, praradęs darbą po to, kai išleido knygą, kurioje palaikė Biblijos mokymą apie santuoką ir lytiškumą, byloje pasiekė 1,2 mln. JAV dolerių susitarimo išmoką iš savo buvusio darbdavio – Atlantos miesto.

Žiniasklaida praneša, kad miesto advokatas atliko išsamią bylos peržiūrą ir „padarė išvadą, jog tolesnės bylinėjimosi išlaidos būtų gerokai didesnės nei susitarimo atveju“. Ir nors Atlantos miesto taryba 11 prieš 3 balsavo už susitarimą, merė Keisha Lance Bottoms dar turi jį pasirašyti.

„Valdžia negali versti savo darbuotojų gauti leidimą naudotis žodžio laisve. Ji taip pat negali jų atleisti už tai, kad naudojasi Pirmosios Pataisos laisve, dėl ko jie praranda tiek savo laisvę, tiek pragyvenimo šaltinį“, – sakė K. Cochrano advokatas Kevinas Theriotas.

„Labai džiaugiamės, kad miestas mokės vadui Cochranui kompensaciją, kaip ir turėtų elgtis, ir tikimės, kad tai pasitarnaus kaip atgrasymas bet kokiai valdžiai, kuri bandytų paminti viešojo sektoriaus tarnautojų Konstitucijos ginamas laisves“, – pridėjo K. Theriotas.

Gaisrininkų vadas iškėlė miestui bylą už tai, kad prieš trejus metus buvo atleistas po to, kai parašė ir išleido knygą, ginančią vyro ir moters santuoką ir apibūdinančią homoseksualų elgesį kaip vieną iš Biblijoje nurodomų iškrypimų.

Tuomet K. Cochranas sakė: „Ironiška, kad miestas iš dalies savo elgesį argumentuoja tolerancija ir įtraukimu. Kas gali būti netolerantiškiau ir išskirti labiau nei tarnautojo 30 metų išskirtinės tarnybos nutraukimas dėl jo religinių įsitikimų.“

„Tikrai nustebau, kad 162 puslapių knyga, skatinanti vyrus būti vyrais, tėvais ir lyderiais, kaip mus moko Dievas, pastatė mane į tokią nepalankią padėtį prieš Atlantos miestą todėl, kad keliuose puslapiuose aiškinu apie biblijinę santuoką ir lytiškumą“, – stebėjosi buvęs gaisrininkų vadas.

Augdamas, o ir būdamas jaunas ugniagesys, K. Cochranas patyrė rasinę diskriminaciją, todėl „Diskriminaciją naikinanti lyderystė buvo svarbus mano prioritetas“. „Taigi atleidimas dėl diskriminacijos buvo labai užgaulus ir skatina mane siekti teisingumo bei kovoti už tiesą“, – aiškino  K. Cochranas.

K. Cochrano tarnyba buvo išskirtinė. Būdamas pirmasis juodaodis vadas Šrivporte (Luizianos valstijoje) jis pagelbėjo Naujojo Orleano gaisrininkų komandai per uraganą Katrina. Jis tarnavo kaip Atlantos gaisrininkų vadas tol, kol prezidentas Barackas Obama paskyrė jį JAV Gaisrų administracijos vadovu. 2010 metais Atlantos miestas jį parsiviliojo atgal ir K. Cochranas tapo Atlantos gaisrininkų vadu.

„Įlipau į lėktuvą, nuvykau ten ir maldavau vado K. Cochrano atsisakyti prezidentinio paskyrimo, kurį patvirtino Senatas, ir grįžti į Atlantą“, – sakė tuometinis meras Kasimas Reedas.

K. Cochranas grįžo ir tęsė išskirtinę tarnybą – 2012 m. gavo Metų gaisrininkų vado titulą.

K. Cochranas yra Elizabetos baptistų bažnyčios diakonas ir Biblijos studijų vadovas. Savo asmeniniu laiku jis parašė studiją, skatinančią krikščionių vyrų ištikimybę. Buvęs gaisrininkų vadas teigia gavęs miesto valdžioje už etiką atsakingo vadovo leidimą leisti knygą ir biografijoje nurodyti savo pareigas.

Knygoje K. Cochranas neigiamai atsiliepia apie „lytinius santykius, kuriais užsiimama dėl kitokių priežasčių nei prokreacija ir šventos santuokos šeimyniniai malonumai“. Jis pasmerkė „poligaminius santykius su priešinga lytimi, tos pačios lyties asmenų lytinius santykius, nesantuokinį seksą ir daug kitų bėgėdiškų, vulgarių ir nederamų formų, kurios niekina kūno šventyklą ir rodo nepagarbą Dievui“.

Kitur knygoje „nedorumas“ – pagal Biblijos mokymą – apibūdinamas kaip „bet kas, prieštaraujantis tyrumui, įskaitant sodomiją, homoseksualumą, lesbietiškumą, pederastiją, zoofiliją ir kitas seksualinių iškrypimų formas“.

Galiausiai ši knyga pasiekė atvirai homoseksualų Atlantos tarybos narį Alexą Waną. Perskaitęs knygą jis siekė gaisrininkų vado atstatydinimo. „Kai esi miesto darbuotojas ir turi minčių, įsitikinimų ir nuomonių, kurios skiriasi nuo miesto, turi jas palikti už durų“, – sakė tarybos narys.

2014 metų lapkritį meras K. Reedas pasidavė spaudimui ir sustabdė K. Cochrano tarnybą bei nurodė jam lankyti „jautrumo kursus“.

Nepaisant to, kad tyrėjų buvo išteisintas dėl visų pažeidimų, baigiantis neapmokamam pareigų sustabdymui 2015 m. sausį K. Cochranas buvo atleistas.

„LGBT asmenys mūsų bendruomenėje turi teisę reikšti savo požiūrį ir įsitikinimus apie lytiškumą, jie nusipelno būti gerbiami už savo laikyseną be neapykantos ar diskriminacijos. Bet krikščionys taip pat turi teisę reikšti savo įsitikinimus ir būti gerbiami už savo laikyseną be neapykantos ir diskriminacijos“, – tuomet žiniasklaidai sakė atleistas vadas.

versta pagal VICTORY: Fire chief sacked by city after defending Biblical marriage wins $1.2 million in lawsuit