Lietuvos propagandistų strateginės klaidos

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-10-27 15:06:45, skaitė 382, komentavo 2

Lietuvos propagandistų strateginės klaidos

Norėtųsi propagandistams save vadinančiais "žurnalistais" ir skaitantiems juos bei juos vertinantiems papasakoti kokios yra jų daromos klaidos. Kaip jas atpažinti. Ir be įžangos.

Gruzija-2008

Atleistina būtų, jei tokias antraštes matytume pirmomis dienomis po konflikto tarp Gruzijos ir Rusijos. Bet juk praėjo 10 metų. Ir Europos Komisija išsiaiškino, jog pradėjo Saakašvilio komanduojami Gruzijos artileristai. Ir pataikė į Rusijos taikdarius.

2009 rugsėjo 30 d. Speciali Europos Sąjungos (ES) komisija 2008 m. kilusio karo tarp Rusijos ir Gruzijos priežastims nagrinėti paskelbė, jog karą pradėjo Gruzija, tačiau tuo pačiu kritikuoja Rusiją, kuri peržengė ribas.

Linkevičiaus retoriką suprantu. Kaip buves Maskovijos kolaborantas šiandien tarnaujantis kitam šeimininkui, jis negali teigiamai ar bent jau neutraliai garsiai kalbėti apie Rusiją. Nes jam bus priminta jo biografija. O tada von iš riebaus posto...

Bet juk antraštę rašė ne Linkevičius. Antraštę sugalvojo ėLėRTė žurnalistas. Kokiu tikslu? Dėl ko? Juk jūs ne kokie politikai. Jūs rašykit tiesą. Pasakokit kaip buvo. Ką jūs bandot apgauti? Juk yra ir kitų informacijos šaltinių. Juk jus pagaus meluojant. Kodėl jūs taip darot? O jei susimovėt - parašykit, kad suklydot.

Net nežinau ką ir patarti. Gal baikit tarnauti kolaborantams? Linkevičiai tegul kalba kaip jiems reikia. Bet jūs bandykit nušviesti įvykius objektyviai. Net jei Putinas buvo teisus, o Linkevičius meluoja. Žurnalistai, jums visai nebūtina laižyti Linkevičiaus batus. Nebent patinka...

Ar patinka laižyti Linkevičiui batus? Ai... Nu jo. Jei jakilaitis būt uždavinėjęs griežtus klausimus Linkevičiui, kažin ar Jakilaitienė dirbtų URM pas Linkevičių atstove spaudai. Toks mažas prekyba žurnalisto poveikiu atvejis. Tiksliau žurnalisto prostitucijos atvejis.

Kai žurnalistinė etika parduodama už postą žmonai. Tai tik mano nuomonė, nes tikiu, jog Rasa laimėjo visus konkursus sąžiningai.

Ukraina-2014

Kremliaus ruporai pasakojo, jog Kijeve rengiamos eitynės su fakelais kas neva yra nacių ir fašistų simboliai. Lietuvos "žurnalistai" iš ėLėRTėdelfioŽiniųRadijo jums to nepasakojo. Nes kartoti Kremliaus ruporus per žemas lygis. Tuo tik patvirtintum, jog Kremliaus ruporai pasakoja teisybę. Kartais.

Gal fakelai ir sugniaužti kulokai niekaip nereiškia nacizmo?

Pacituojam patį delfį:

Teisiant Razminą 2018m ekspertas teisme paaiškino, jog fakelai yra nacių simboliai. Net nupiešti ant popieriaus.

Kam neaišku, jog Kijeve vyko nacių eitynės ir kai kuriems Ukrainos regionams tai pasirodė nepriimtina? Krymui, Luihanskui ir Doneckui.

Kai nuveži 400 porų megztų pirštinių riaušininkams ir maištininkams žurnalistai tai pavadintu kišimusi į Ukrainos vidaus reikalus. Bet Lietuvoje žurnalistų neliko:

Tam tikros paramos formos, pvz., humanitarinė pagalba, nėra kišimasis į valstybės vidaus reikalus, nes tikslai yra grynai humanitariniai. Vienas iš humanitarinės pagalbos taikymo principų – nediskriminacija, t.y. turi būti remiamos abi šalys, o ne viena. Jei viena, tai bus traktuojama kaip kišimasis.

Jei remiamos jėgos, siekiančios prievarta nuversti šalies vyriausybę – tai neteisėtas kišimasis.

Teisėtas kišimasis:

  • jei su tuo sutinka šalies vyriausybė;
  • tai negali būti daroma tik opozicijai prašant, nes tada teisėtas kišimasis būtų visais atvejais.

Politinis režimas valstybėje, jos ideologija priklauso valstybės vidaus reikalų sferai. Politinio režimo pasirinkimas – valstybės reikalas, nes kitaip tai pažeistų valstybės suverenitetą.

Kam neaišku, jog Linkevičius ir Graužinienė kišosi į Ukrainos vidaus reikalus?

Orumo Revoliucija ar nekonstitucinis perversmas? Toks lakmuso popierėlis vertinant pasakotojo pasakojimą apie Ukrainą. Jei pasakoja žurnalistas, jis nevadina perversmo revoliucija o riaušininkų taikiais revoliucionieriais. Kad aiškiau būtų, prašau nuotraukoje surasti šešis taikius protestuotojus. Tik įdėmiai ieškokite:

Kur palydovinės nuotraukos su nufotkintais Rusijos 700 tankų?

Jei įmanoma užfiksuoti sunkvežimius kodėl neužfiksuojami ir jums neparodomi 700 tankų? Kas trukdo? Ko trūksta? Foto juostelė baigėsi? Toks paprastas ir aiškus klausimas. Kur foto?

Jei įmanoma parodyti sunkvežimius, kodėl jums neparodomi tankai?

Žurnalistai, ko jūs bijot? Jūs gi nepriklausomi? Jums nebūtina kartoti, tai ką kalba kolaborantai ęsantys šiandien valdžioje.

Aš ne apie valstiečius. Jūs žinot kas kolaborantai šiandien nusidažė geltonai-žaliai-raudonai. Nevardinsiu. Negi jums svarbiau ta blėkelė ant švarkelio atlapo iš kolaborantės rankos, nei jūsų žurnalistinė reputacija? Kolaborantai nueis į užmarštį o jums reikės rašyti.

Atsiminkit tai:

Leidžiu tekstą keisti pagal poreikius ir platinti bele kur. Ir prašau palaikinti. Tai svarbu ir autoriui ir portalui.