Vaikai — juvenalinės justicijos plastikinės gėlės

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-10-28 11:50:13, skaitė 290, komentavo 0

Vaikai — juvenalinės justicijos plastikinės gėlės

Istorija apie Kaune atimtus iš tėvų vaikus atskleidė šiuolaikinės visuomenės problemas. Kai valstybės pareigūnai ir politikai, propaguojantys juvenalinę justiciją, pradeda kištis į šeimos reikalus, sunaikinama ne tik pati "visuomenės ląstelė", bet ir visas per amžius susiformavęs žmogaus gyvenimo būdas

— Regina, jūsų vaikas labai dažnai pradėjo verkti už mano sienos. Ar nesijaudinate, kad vaiko teisių apsaugos tarnyba apsilankys pas jus ir atims tėvystės teises?

— Gerbiama kaimyne, geriau pagimdytume savo vaiką, tuomet suprasite, koks titaniškas darbas — pagimdyti ir tinkamai išauklėti dar vieną visuomenės narį.

— Nesikiškite į mano asmeninį gyvenimą ir nenurodinėkite, ką daryti!

—  O ką Jūs darote, kai aiškinate, kad mano vaikas verkia? Ar jūs nors įsivaizduojate, kad vaikas gali tiesiog sirgti. Gal jam skauda ausis ar dantis?! Ar žinote tokį dalyką kaip vaiko auklėjimas? Juk vaikams reikalingi ne tik meduoliai, bet ir mokytojo griežtumas. Priešingu atveju vaikas užaugs egoistas ir mizantropas, kuris reikalaus iš kitų klausyti tik jo nuomonės.

— Tačiau vaikas turi būti auklėjimas ne diržu ir bausmėmis, o meile ir paskatinimu.

— Kur Jūs, miela kaimyne, pasisėmėte tokių gilių pedagogikos žinių?

— Taip pamokslavo kunigas. Be to, popiežius, kai lankėsi Lietuvoje, nuolat sakydavo, kad meile reikia auklėti ne tik savo vaikus, bet ir aplinkinius.

— Ar kunigas nepriminė vieno iš dešimties Dievo įsakymų, kuris teigia : "gerbk savo tėvą ir motiną"? Taigi būtent tai turi tapti pagrindiniu įsakymu tuo metu, kai formuojama vaiko psichika. O jau po to, kai  išmoks gerbti "savo tėvą ir motiną", jis supras, ką reiškia mylėti Dievą ir aplinkinius. O kas vyksta dabar? Mums politikai draudžia bausti savo vaikus. Tuo pat metu jie pro pirštus žiūri, kaip paauglius muša jų bendraamžiai. Ar pamenate tą baisų įvykį, kai štai tokie pagal amžių nebaudžiami paaugliai mirtinai sumušė berniuką! Ir Jūs norite, kad teismas būtų pakantus tokiems nepilnamečiams nusikaltėliams. Taigi jie pateks į suaugusiųjų gyvenimą jau būdami žinomais nusikaltėliais!

— Reiškia jie šeimoje gavo mažai meilės ir šilumos. Štai kodėl jie užaugo tokie žiaurūs.

— Ne, brangioji kaimyne. Tiesiog šeimoje jiems nepaaiškino, kad teks atsakyti už smurtą. Ir už kiekvieną nusikaltimą baudžiama. Dar man atrodo, kad tokių išgamų tėvai bijojo tokių kaimynių, kurios galėjo paskambinti "tam tikroms tarnyboms", todėl ir nebaudė savo vaikų. O ir mokyklose šiandien kai kurie mokytojai ypač rūpestingai pasakoja vaikams apie jų teises, pamiršdami apie pareigas. Galų gale pasižiūrėkite, kas darosi! Vaikai pradėjo rašyti skundus ir skųsti savo tėvus vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistams vien už atsisakymą nupirkti naują išmanųjį! O mūsų vadovai, smerkdami viską, kas buvo tarybiniais laikais, patys auklėja ir skatina šiuolaikiškus "pavlikus morozovus". Taigi, mes vėl pasinersime į totalitarinį režimą, paremtą skundais ir baimėmis? Valstybė teigia, kad šeima yra socialinis vienetas. Bet tuo pačiu metu valstybė kėsinasi į šeimos gyvenimo būdą ir naikina šeimyninius ryšius? Taigi, valstybė naikina pati save?